Fatala misstag sänkte Vancouver i morse

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-12

Chicago vidare – möter San Jose i nästa runda

NEW YORK. Vancouver Canucks är utslagna är Stanley Cup-slutspelet.

De gjorde en riktigt usel match mot Chicago i natt och förlorade med förödmjukande siffrorna 5-1.

Ja, historien upprepar sig.

Vancouver får återigen lämna slutspelet i andra omgången – precis som de gjort varje gång de kvalificerat sig de senaste sexton åren.

Förtroendeingivande

De flesta experter trodde att de, i kraft av hemmaplan, åtminstone skulle kunna tvinga fram en sjunde, avgörande match mot Chicago i natt – och efter en period föreföll ett sådant scenario fortfarande .

Då stod det 0-0 och hemmalaget hade spelat riktigt förtroendeingivande, både offensivt och defensivt.

Men precis i slutet av den inledande perioden tacklade svenske backen Alexander Edler hårt i sargen av Dustin Byfuglien, vred sönder ett knä och tvingades avbryta matchen.

Som ett pojklag

Då var det som att all luft gick ur canuckerna. De kom in i andra perioden som ett pojklag, tappade omedelbart in två mål på fatala misstag och så var säsongen över.

Chicago hann pricka in ytterligare tre puckar – bland annat en i ett numerärt underläge i slutet av andra akten – innan slutsignalen och ingen kan säga något annat än att de förtjänar att gå vidare. Men i den här matchen behövde de inte spela på toppen av sin förmåga. De behövde bara utnyttja de misstag motståndarna helt generöst bjöd på.