Dagens namn: Lennart, Leonard

Columbus tog revansch i Sverige

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-09

Huselius målskytt på nytt

Columbus Blue Jackets fick revansch i Globen. Ethan Moreau avgjorde i förlängning när San Jose besegrades med 3-2.

- Riktigt bra av oss, vi möter ett tippat topplag, säger Kristian Huselius som blev målskytt på nytt.

Efter två relativt sömniga perioder var ställningen 1-1 men i den sista akten tog matchen fart på allvar.

Kristian Huselius gjorde 2-1 efter 5.07 i powerplay. Pucken gick som ett snöre från Anton Strålman till Nikita Filatov som serverade "Husse" med en diagonalpass. Svensken tog ett skär inåt banan innan han drog upp ett hårt skott i krysset.

Heatley gjorde 2-2

Två minuter senare kvitterade San Joses stjärna Dany Heatley när han dundrade in pucken i taket med ett direktskott. Passningen kom från Joe Thornton som smög runt bakom mål i det numerära överläget.

1.56 in i förlängningen avgjorde Ethan Moreu. Kanadensaren tog emot en pass från Fedor Tyutin och snärtade in pucken i det bortre krysset.

Efter matchen var Kristian Huselius, som förutom målet även noterades för en assist, mycket nöjd med sitt lag.

– Det är riktigt bra av oss, vi möter ett tippat topplag. Jag tycker att vi är värda det här, vi har spelat bra i två matcher nu, säger han till TV 6.

Dessutom tyckte han att det var extra skönt att vinna på hemmaplan – trots att Globen var långtifrån fullsatt.

– Jättekul förstås, det är skönt att komma hit till Stockholm. Folket är kanon och maten är bra, säger 31-åringen.