Ratad av AIK – avgjorde efter sekunddrama

Publicerad 2019-03-15

IK Oskarshamn vände på matchen – och hela finalserien borta mot AIK.

Stor matchhjälte i 3–2-segern blev den tidigare AIK-spelaren Joakim Thelin som avgjorde 19.59 i andra perioden.

– Jävligt skönt att få avsluta med ett mål i slutsekunderna, säger Thelin i C More.

Joakim Thelin, son till AIK-legendaren Mats Thelin, var en av spelarna som fick lämna ”Gnaget” i fjol efter att laget missade kvalet till SHL.

I kväll sänkte han sitt forna lag och sköt Oskarshamn ett steg närmare seger i den hockeyallsvenska finalen.

Bara två sekunder återstod av den andra perioden när lagen ställde upp för tekning i AIK:s försvarszon. Några tiondelar innan periodsignalen ljöd låg pucken i nät bakom hemmamålvakten Johannes Jönsson.

Krävdes videogranskning

Domarteamet var tvungen att ta hjälp av videogranskning för att godkänna målet som innebar 3–2.

– Jävligt skönt att få avsluta med ett mål i slutsekunderna, säger Thelin i C More efter den sena tekningsvarianten som gav honom fritt skottfält i slottet.

Dessförinnan hade AIK stått för en snabb vändning då man förvandlade 0–1 till 2–1 på 19 sekunder. Detta genom två (!) raka mål i spel fem mot tre då IKO hade tre spelare i utvisningsbåset samtidigt.

”Har varit en vägg”

AIK jagade frenetiskt efter en kvittering i den tredje perioden och vann till slut skotten med 44–25. Men Christoffer Rifalk storspelade i målet och IKO har nu skaffat sig en matchboll inför det fjärde mötet på söndag.

– Han har varit en vägg i kväll, en mur, berömde experten Mike Helber i C More.