Publicerad 2014-09-24

”Jag tycker att det varit ganska lugnt...”

Krisen var på väg att växa sig djupare än, typ, Marianergraven.

Då vände AIK på bortamatchen mot Rögle - och tog en liten revansch på sin nattsvarta säsongsinledning.

– Härligt att få tillbaka känslan och glädjen igen, säger kaptenen Patric Blomdahl efter 4-3 mot Rögle.

AIK var rejält stukade redan inför onsdagskvällens bortamatch mot Rögle och det talades om en klubb i kris.

Satsningen tillbaka till SHL har knappast gått som var tänkt och klubben inledde säsongen med fem raka förluster - på lika många matcher.

Nu blev AIK äntligen vinnare igen.

Säsongens första seger kom efter att David Lillieström-Karlsson skickat in 4-3 med 18 sekunder kvar av förlängningsspelet i Ängelholm.

– Segern gav mer energi till den här gruppen, säger Patric Blomdahl.

AIK såg också ut att kunna ta med sig samtliga poäng med sig hem när Daniel Olsson-Trkulja fullbordade en vändning och gjorde 3-2 med tio minuter kvar att spela. Men Rögles Jesper Jensen kvitterade bara två minuter senare.

”Får vara nöjda”

– Jag tycker att vi spelade så bra att vi kunnat ta tre poäng, men vi får vara nöjda med två poäng eftersom det ändå var en seger.

Hur har den turbulenta säsongsstarten varit?

– Jag tycker att det varit ganska lugnt och fokuserat i gruppen, trots allt. Vi har aldrig slutat att tro på det.

Inte det minsta tvivel?

– Nej, och det har varit imponerande eftersom det lätt kan bli hängigt. Men det har inte varit något sånt, utan vi har försökt att diskutera hela tiden och hitta en lösning.

Hur viktig var säsongens seger?

– Skönt att få tillbaka glädjen och känslan igen, säger Blomdahl.

Inte heller Rögle har inlett säsongen önskvärt. Klubben var också ett tippat topplag, men kvällens 3-4-nederlag innebar fjärde förlusten på sex matcher och Rögle är, likt AIK, parkerat i botten av tabellen.

Malmö knep säsongens första bortaseger efter att ha fått utdelning först i den tredje perioden. I mittperioden vann Skånelaget skottstatistiken mot Oskarshamn med 17-0 (!), men var ändå i underläge. Kvitteringen kom och det tog matchen till förlängning. Där avgjorde Tony Romano med 25 sekunder kvar.

Västerås tog även viktiga poäng när laget nollade Timrå på bortaplan och vann med 2-0.

Samma siffror blev det även i Umeå där Emil Lundberg gjorde båda målen i den tredje perioden och såg till att Björklöven besegrade Karlskrona.

Mora slog även Karlskoga med 5-3 på torsdagskvällen.