Holm fick sista ordet mot Södertälje

Uppdaterad 2017-09-19 | Publicerad 2017-09-13

Anton Holm fastställde slutresultatet mot sitt gamla lag.

Han kom till ”Gnaget” från Södertälje efter ett kontraktsbråk i våras.

Med sju sekunder kvar av kvällens genrep fick Anton Holm sista ordet genom att göra 5–2 för sitt AIK.

– Jag har lämnat blad och gått vidare, säger Holm till Sportbladet efter segern mot SSK.

AIK hade radat upp sex (!) raka förluster inför kvällens träningsmatch mot Södertälje – den sista innan det hockeyallsvenska allvaret börjar på riktigt med match mot Pantern den 19 september.

Lagen drog jämnt efter två perioder, då Södertälje två gånger om lyckades kvittera AIK:s ledning – bland annat genom ett 2–2-mål av NHL-meriterade Nicklas Grossman.

Inför tredje perioden var det således lika. Men då klev den förste spelaren med ett förflutet i SSK fram.

Sänktes av tidigare lagkamrater

22-årige Jesper Frödén – med tre säsonger i Södertälje – lade grunden för segern genom att först sätta 3–2 i powerplay 02.31 in i slutakten. Bara minuter senare – efter 05.59 – gjorde samme Frödén även 4–2.

SSK fick chansen i spel fem mot fyra under matchens sista minuter. Man plockade då ut målvakten – bara för att se sin förre skyttekung Anton Holm sätta slutresultatet 5–2 i öppen kasse.

– Det är klart att det är ett plus i kanten att vi får med oss en seger här innan vi går in i säsongen. Men det viktigaste är att vi haft – och har – en bra känsla inom laget, säger Anton Holm till Sportbladet efter matchen.

”Har vänt blad”

Holm gjorde som bekant succé i just Södertälje under förra säsongen, och vann skytteligan med sina 28 fullträffar. Han lämnade sedan SSK efter en infekterad kontraktsförhandling, men menar sig inte hysa agg mot SSK idag.

– Jag har vänt blad och gått vidare. Personligen var det inga särskilda känslor att göra målet idag, bara skönt att vi vann.

För Södertälje väntar ytterligare en träningsmatch – på lördag mot Almtuna – innan det är dags för premiär mot Leksand den 20 september.