"Hade varit kul att spela hockey också"

Publicerad 2014-09-18

Modo tog årets första seger i överlägsen stil.

Under tiden satt Färjestad i utvisningsbåset.

– Det håller inte att spela en hel period i undertal, säger FBK-tränare Tommy Samuelsson i C More.

Tiden som Färjestad och Modo spelade fem mot fem var lätträknad. Utvisningarna avlöste varadnra och det var Modo som hanterade det spelet klart bäst. Efter att lagen missat varsin straff i första perioden så fick Färjestad chansen i spel fem mot tre.

Då klev Samuel Påhlsson fram och bröt, åkte sig fri och satte 1-0 till Modo med två man mindre på isen.

"Idiotiska utvisningar"

Färjestad kvitterade till 1-1 genom nyförvärvet Jakub Klepis första SHL-mål i början av andra perioden. Men sen började powerplay-showen av Modo. Medan FBK drog på sig 10 utvisningsminuter i andra perioden smällde i tur och ordning Janos Hari, Simon Önerud och Mattias Ritola in var sitt mål till 4-1.

– Det blir alldeles för mycket boxplay och idiotiska utvisningar, säger Ole-Kristian Tollefsen som ändå inte ville klaga på domarnivån:

– Självklart ska man få spela hockey, det hade så klart varit kul. Men man ska inte gnälla på domarna det är vi som tar utvisningarna.

Justin Pogge byttes ut i sin debut, men det hjälpte inte. Modo vann till slut med hela 6-2 och tog därmed sin första seger i årets SHL.

– Vi spelar riktigt bra i första perioden, sen höjer vi oss ännu mer i andra och i den tredje spelar vi bara av den, säger Gustav Possler.