Ett rykte hade spridits att Färjestads Ole Kristian Tollefsen retat upp Modo-spelarna för att Norge tagit fler guld i skid-VM.

När norrmannen fick frågan om ryktet i Cmores sändning svarade han:

– Det kanske är därför som domarna är så griniga.

Färjestad BK

I slutet av andra perioden hettade det till i mötet mellan Färjestad och Modo. När periodsignalen gått och spelarna skulle åka av isen utbröt det ett stort slagsmål mellan ett tiotal spelare. Färjestads Ole Kristan Tollefsen var en av huvudaktörerna i bråket och hade några minuter tidigare en dust med Modos Nichlas Torp.

– Det är två griniga lag och två griniga domare. Att vi vunnit fler guld än Sverige i skid-VM kanske är orsaken till att domarna är så griniga, säger norrmannen till Cmore.

I samband med bråket åkte Modos Per-Åge Skröder på ett matchstraff för spearing.

61 utvisningsminuter

Det var en grinig match överlag i Löfbergs Arena. Totalt blev det 20 utvisningsminuter för hemmalaget och 41 för gästerna Modo.

Skröders matchstraff blev också avgörande. Färjestad fick starta den tredje perioden med power play i fem minuter. Där gjorde man två mål och kunde utöka sin ledning till 4-1. Matchen slutade sedermera 5-2 till hemmalaget.

– Vi har mycket att jobba på. Färjestad är ett bättre lag över 60 minuter men självklart påverkar matchstraffet för Skröder, säger Modos tränare Per-Erik Johnsson till Cmore.