Slog Timrå och bröt den tunga förlustsviten

Efter sju sorger slapp Brynäs den åttonde bedrövelsen.

Leif Boork fick äntligen en seger och ett trendbrott.

Brynäs slog Timrå med 4-0.

– Bingo!, säger Boork.

Södertälje, 1-2, Modo, 0-1, Färjestad, 2-4, HV 71, 4-5, Skellefteå 3-6, Djurgården 1-2 och Mora 1-2.

Sedan tog den svidande sviten slut.

Lättad Boork

Leif Boork och Brynäs-spelarna fick fick ett viktigt genombrott via 4-0 mot Timrå hemma i Läkerol Arena. Efter ett tursamt ledningsmål i första perioden lossnade det för Brynäs och det var aldrig något snack.

– Vi vann rättvist, säger Boork i PPV.

– Vi har tränat på bra och successivt spelat upp oss. Vi har bra sammanhållning i laget och det här är helt och hållet killarnas förtjänst.

Hemmalaget fick hjälp med 1-0-målet av Timrå-målvakten Magnus Åkerlund ( se separat artikel) – ett mål som säkert löste upp en och annan nervknut i Brynäs-lägret.

Andra perioden var bara 55 sekunder gammal när Juuso Hietanen ökade på till 2-0 i powerplay. Drygt tio minuter senare kom nästa ”skitmål”.

”Betyder hur mycket som helst”

Mattias Månsson slängde in pucken framför mål. Den träffade en Timrå-back på benskyddet och styrdes in mellan benen på olycklige Åkerlund.

I sista perioden fick Pavel Brendl sätta spiken i kistan. Skönt för ”poängmaskinen” som fått en tung inledning på säsongen.

– Det här betyder hur mycket som helst men det är viktigt att säga att det här inte är en trend utan ett genombrott, säger Boork som även ville lyfta fram målvakten Daniel Sperrle som äntligen fick hålla nollan.