Challe Berglunds sköna comeback

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-09

Timrå slog Djurgården med 2-0 i Globen

Återkomsten till Globen för Charles Berglund blev en rolig historia. Timrå IK besegrade Djurgården med 2-0 och Timo Pärssinen gjorde två av målen.

Fem SM-guld med Djurgården.

I kväll var Challe Berglund tillbaka i Globen som tränare för Timrå.

Han lämnade som en vinnare.

Djurgårdens Christian Eklund fick föras till sjukhus med hjärnskakning efter att ha blivit tacklad hårt av Sanny Lindström.

Efter säsongen i fjol gjorde Timrå en intressant värvning på tränarsidan när man valde att satsa på unge Charles Berglund.

Lämnade Dif i somras

Challe, som vunnit fem SM-guld med Djurgården, lämnade sitt jobb som assisterande tränare i klubben och tog i stället över huvudansvaret för Timrå.

I går var han tillbaka på sitt ”gamla jobb” i Globen.

– Kul att vara tillbaka. Jag känner ju varenda människa här och till och med alla små djur som kryper omkring här inne, säger "Challe”.

Han gick därifrån som en vinnare.

Timrås Timo Pärssinen satte 1-0 för Timrå i power play i första perioden och ökade själv på fyra minuter kvar av mittenrundan.

Pärssinen fick stå helt ensam framför Daniel Larsson i Dif-kassen och lade kallt in 2-0 på backhand mellan benen på Larsson.

– Vi spelar bra. Vi har bra fart i benen och tappar inte så många chanser, säger finländaren till PPV.

Dessförinnan hade Djurgårdens Christian Eklund fått sig en rejäl propp av Timrås hårding Sanny Lindström.

Även Bremberg gick av

”Fimpen” dundrade in i sargen och föll ihop på isen. När han så småningom reste sig gjorde han det med hjälp av spelare och läkare. Eklund såg riktigt groggy ut och spelade inte mer i matchen.

Djurgården tappade även Fredik Bremberg i andra perioden. Poängmaskinen har varit skjuk och kände sig trött i benen.

Matchen slutade 2-0. Timrå tog sin andra raka seger och klättrade till en andraplats i tabellen.

Nollan var Magnus Åkerlund första i elitserien i karriären.

– Kul, hoppas det kommer fler, säger han.

– Jag fick reda på att jag skulle stå i går på värmningen. Det kändes bra matchen igenom.