Matchfakta 15/10

Växjö–Troja/Ljungby3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-15

Växjö inledde matchen med rappt tempo och hade ett skott i stolpen redan efter en minuts spel. Strax därefter fick gästerna chansen att spela fem mot tre i nästan två minuter, men närmare än ett ramträff kom inte Troja.

Bägge lagen skrapade fram flera heta chanser, och i slutet klev Troja upp i banan och var ytterst nära ett ledningsmål, men två bra målvakter, Petter Sandström i Troja, och Viktor

Fast i Växjö, såg till att det var mållöst. I mittperioden slog hemmalaget till med två mål på bara elva sekunder.

Christian Jacobsson hittade nätet efter 17.56. Och Anton Hedman svarade för utökningen när tiden stod på 18.07.

I slutet av matchen rakade Christian Magnusson in 3-0 i tom kasse.

Tre poäng till Växjö i derbyt.

- Dom hade hoppats att få ledningsmålet och luft under vingarna. Jag tycker det var lite krampaktigt, men dom hade oerhört svårt att få till chanser och vi gör det ändå bra, säger Växjös tränare Jan Karlsson till TV 4 sport.

Andra perioden: 1–0 (17.56) Christian Jacobsson (Christian Magnusson, Robert Rosén), 2–0 (18.07) Anton Hedman (Daniel Åhsberg).

Tredje perioden: 3–0 (19.07) Christian Magnusson (Johan Markusson) spel fyra mot fem mål i tom kasse.

Skott: 38–33 (11–12, 17–11, 10–10).

Utv, Växjö: 8x2. Troja/Ljungby: 5x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping.

Publik: 3 800.

Borås–Mora 4–7 (2–2, 2–2, 0–3)

En riktig svängmatch. Efter två perioder hade jumbon Borås, bara en seger hittills,

lyckats kvittera fyra gånger. Mora fick en kanonstart och tog ledningen bara efter

33 sekunder genom Daniel Viksten. Han slog till två gånger i första perioden, men Anders Eriksson var inte sämre utan kvitterade två gånger om.

I mittperioden tog det bara 24 sekunder innan Eric Healey gav Dalalaget ledningen. Men även den här gången var Borås på hugget. 3-3 drygt fem minuter senare.

Mora slog till igen bara 21 sekunder därefter. Hemmalaget lyckades även denna gång kvittera. Nu tog det 22 sekunder efter bortalagets fullträff.

I tredje orkade inte Borås att komma ikapp mer. Adam Andersson ordnade 4-5 och 4-6 trixade Daniel Viksten in och fullbordade sitt hattrick.

Första perioden: 0–1 (0.33) Daniel Viksten (Markus Lilja, Teemu Elomo), 1–1 (3.45) Anders Eriksson (Matthew Waddell) spel fem mot fyra, 1–2 (16.00) Daniel Viksten (Eric Healey) , 2–2 (16.58) Anders Eriksson (Patrik Ahlstrand) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–3 (0.24) Eric Healey (Colby Genoway), 3–3 (5.42) Per Fernhall (Simon Hjalmarsson, David Ullström) spel fem mot fyra, 3–4 (6.03) Patrick Cedergren (Colby Genoway), 4–4 (6.25) Alexander Täng (Simon Hjalmarsson, Per Fernhall).

Tredje perioden: 4–5 (2.36) Adam Andersson (Colby Genoway), 4–6 (8.31) Daniel Viksten (Markus Lilja, Colby Genoway) spel fem mot fyra, 4–7 (17.54) Colby Genoway (Jens Jakobs).

Skott: 24–31 (11–7, 9–12, 4–12).

Utv, Borås: 4x2. Mora: 6x2, 1x10, 1 matchstraff.

Domare: Niklas Persson, Vallda.

Publik: 1 200.

Västerås–Björklöven 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)

Nian mot tian. En position som knappast något av lagen är nöjda över.

Jonas Floberg slog till i box play och gav Björklöven en viktig ledning i matchen i kampen om en bättre tabellplacering.

Västerås kom tillbaka och kunde kvittera, men i andra tog Umeålaget återigen tag i taktpinnen i en ganska medioker hockeyperiod. Västerås lyckades kvittera en gång till. Supertalangen Mikael Backlund slog in pucken i nät på kontring och efter förarbete av Pär Arlbrandt

och Patrik Juhlin. I tredje böljade spelet fram och tillbaka.

Matchen gick mot sitt slut när den istället avgjordes.Det var hemmalaget som fick jubla.

Matchuret stod på 18.09 när Patrik Juhlin dundrade in segermålet.

En viktigt fullträff som kanske kan betyda att spelet lossnar ordentligt och de gulsvarta kan klättra uppåt i tabellen.

- Jag är glad att vi vinner. Det är en jätteboost för självförtroendet, säger VIK-tränaren Johan Tornberg.

Första perioden: 0–1 (10.54) Jonas Floberg (Johan Svedberg) spel fyra mot fem, 1–1 (14.39) Sebastian Meijer (Henrik Nordfeldt).

Andra perioden: 1–2 (8.02) Johan Forsberg (Mattias Wennerberg, Magnus Gästrin), 2–2 (17.05) Mikael Backlund (Stefan Hellkvist, Pär Arlbrandt).

Tredje perioden: 3–2 (18.09) Patrik Juhlin (Marcus Söderkvist) spel fem mot fyra.

Skott: 29–31 (10–11, 9–8, 10–12).

Utv, Västerås: 7x2, 1x10. Björklöven 8x2.

Domare: Alexander Vikström, Linköping.

Publik: 2 383.

Almtuna–Bofors4–0 (2–0, 1–0, 1–0)

I en svängig förstaperiod var Almtuna det starkare laget och gick till pausvila med en 2-0-ledning. Efter drygt tio minuter i spel fem mot fyra avlossade Jimmie Kraft ett skott som gick via en motståndarskridsko förbi Bofors-målvakten Micael Andersson.

Även 2-0-pucken tillkom i power play. Den här gången var det Linus Stensson som rakade in returen på Johan Jonssons skott.

- Vi började avvaktande men gjorde sammantaget en riktigt bra period som vi var nöjda med, säger Almtunas tränare Jonas Rönnqvist till nwt.se.

AIS gjorde ett mål i andra perioden och tuffade på mot sin fjärde raka seger i allsvenskan.

- Vi ska vara nöjda att vi vann perioden. Vi blev mer passiva i andra jämfört med i första men att ha 3-0 efter 40 minuter känns förstås mycket positivt, sa Almtunas assisterande tränare

Bert Robertsson inför tredje.

Bofors kom inte närmare. Laget lyckades inte överlista AIS-målvakten Mark Owuya som höll nollan.

Almtuna vann med 4-0 och är i riktigt god form.

Första perioden: 1–0 (9.40) Jimmie Kraft (Jonathan Sjölund, Andreas Paulsson) spel fem mot fyra, 2–0 (15.42) Linus Stensson (Johan Jonsson, Mikael Aaro) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–0 (8.26) Joachim Gellerstedt (Linus Stensson, Alexander Ribbenstrand).

Tredje perioden: 4–0 (5.01) Jimmie Kraft (Andreas Paulsson, Johan Andersson) spel fem mot fyra.

Skott: 30–20 (10–5, 12–9, 8–6).

Utv, Almtuna: 10x2. Bofors: 8x2.

Domare: Mikael Noord, Arboga.

Publik: 1 103.