Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-28

Besegrade topplaget efter förlängning

Malmö inledde serien starkt och hade 14–1 i målskillnad på två matcher.

Ett bra facit. Men på söndagen bröt Björklöven den fina trenden.

Umeå-laget imponerade i bortamötet och drog längsta strået i förlängningen där backen Andreas Stenling slog in segerpucken (3–2).

– Det finns lättare matcher att vinna, säger Björklövenforwarden Magnus Gästrin till Radiosporten.

Det var ändå Malmö som tog tag i taktpinnen och laget hade ledningen två gånger om. Björklövens målvakt Thomas Sehlstedt överlistades av Malmöförvärvet Marcus Olsson med en backhand-styrning 38 sekunder före pausvilan.

Malmö var aningen vassare i första perioden, men i mittakten var det fördel Björklöven. Magnus Gästrin slog in pucken mot mål där Mattias Wennerberg på tennis styrde in kvitteringen i spel fem mot fyra.

– Jag la pucken i höfthöjd på Mattias. Han är ju en gammal tennisspelare, säger Gästrin till Radiosporten.

Glädjen blev kortvarig då Daniel Casselståhl tämligen omgående gav Malmö ledningen på nytt.

Men gästerna visade upp en stark mental sida och kom tillbaka i matchen. 2–2 tryckte Johan Bergmark upp snyggt i Malmö-målvakten Henrik Karlssons ena kryss.

"Löven" hade därefter flera bra chanser att ta ledningen, men resultatet stod sig perioden ut.

I tredje vägde spelet mestadels fram och tillbaka. Malmö hade även ett par ramträffar i numerärt överläge, annars var det en blek insats av hemmalaget vars nyckelspelare inte fick utdelning, och det blev bara en poäng.

Gästerna däremot imponerade och i den kommande förlängningen avgjorde Andreas Stenling tillställningen.

Det var Björklövens andra seger för säsongen.

– Vi var nästan tvungna att vinna idag, säger Magnus Gästrin.