Besegrade Borås med 4–0

Leksand leder hockeyallsvenskan och planerar inte att tappa den ledningen.

I kvällens match åkte dalmasarna ifrån Borås och besegrade dem med klara 4–0.

Leksand har siktet inställt på elitserien och än så länge ser det väldigt lovande ut.

Pelle Prestberg och Peter Nordström gjorde ett mål och en assist vardera och var två bidragande faktorer till Leksands 4–0-seger ikväll mot Borås.

Prestberg var inblandad i det första målet och gjorde själv det tredje.

Nordström spelade fram till det andra målet och gjorde det fjärde.

Dalalaget började målgörandet i den första perioden. 6,45 i power play gjorde Tomas Kollar mål, assisterad av Marcus Weinstock och som sagt Prestberg.

Nordström punkterade matchen

Det dröjde till period två innan leksingarna kunde utöka ledningen. 2–0 kom genom Daniel Hermansson.

Tre minuter senare, 12,44 in på mittperioden kom 3–0 av Prestberg.

I den tredje perioden utvisades Borås Mattias Remstam och Leksand och Nordström utnyttjade läget och punkterade matchen med 4–0.

Leksand leder nu allsvenskan med 65 poäng. Två ligger Växjö på 59 poäng, men med en match mindre spelad.