höll nollan Christopher Heino-Lindberg.

AIK–Borås 5–0

AIK går om Borås i tabellen.

Solnalaget krossade gästerna som får en tung hemresa på söndagskvällen.

Christopher Heino-Lindberg visade upp sitt rätta jag. Målvakten räddade samtliga 29 skott han fick emot sig.

Kollegan i motståndarmålet hade det betydligt svettigare. AIK hade över 40 puckar på mål och fem hittade nätet.

Dick Tärnström och Fredric Korduner inledde målskyttet i första perioden. Borås saknade inte chanser utan man var på tårna och oroade motståndarlaget i offensiv zon upprepade gånger, men det var AIK som hade skaffat sig ett fint utgångsläge inför fortsättningen.

I mittakten var det mest AIK. Det blev två ytterligare mål före pausvilan. Jonas Liwings 4–0 punkterade matchen.

AIK är femma på 33 poäng.

Borås har 31 pinnar i den bekanta jämna tabellen som toppas av Malmö på 37.

Malmö–Västerås 3–2

Malmö vann mot Västerås och går upp i serieledning.

Västerås målvakt Jens Holmström höll kvar laget länge i matchen när han radade upp ena paraden efter den andra – men det räckte till slut inte.

– Jensa var hur bra som hels Han gjorde några enorma räddningar, säger Västerås målvaktstränare Patrik Sjöström till vlt.se.

Men det började inte lika bra. Malmö var effektivt och gjorde två mål i första perioden, varav ett på straff.

Holmström var sedan omutlig mellan stolparna i andra perioden där Västerås svarade för en svag insats. Men det räckte till ett mål genom Marcus Söderkvist som reducerade sex sekunder före pausvilan.

Sedan kom kvitteringen i tredje perioden efter ett skott från Henrik Erikssons klubba.

Glädjen blev dock kortvarig. Några minuter efter Erikssons fullträff avgjorde Robin Alvarez matchen.

– Det känns självklart åt helvete. Vi visar en jäkla inställning och attityd, vi kämpar oss igenom hela matchen, och så får vi skiten på oss ändå, säger Sjöström.

Västerås är nia i tabellen och har sex poäng upp till den sjunde play off-platsen.