Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Kalldusch för Modo – krossades av Örebro

Uppdaterad 2015-11-17 | Publicerad 2015-11-13

Glädjen varade i totalt ett dygn.

Efter den första segern på åtta matcher åkte Modo på en kalldusch när Örebro vann i utklassningsstil med 5–0.

Modo Hockey

I går fick Modo-fansen äntligen jubla. Den första segern på åtta matcher kom efter förlängning mot Färjestad och det pratades direkt om en Andreas Johansson-effekt efter tränarbytet.

Men glädjen var kortvarig.

När Örebro kom på besök var det samma visa som tidigare.

– Framför allt är det i försvarsspelet vi släpper till för mycket, i för farliga lägen. Jag tycker vi är det bättre laget men de gör ju mål på sina chanser och det gör inte vi, säger Modos Carl Grundström i C More.

Örebro bröt tung svit

För Örebros del var det en välkommen seger efter en förlustsvit på fyra matcher. Och när man bröt trenden gjorde man det med stil.

Snyggast var Marcus Weinstocks mål – medan alla förvirrat letade efter en flygande puck, som rensats undan av målvakten Adam Reideborn, sköt han in den på klockren volley i början av den andra perioden.

Första målet för säsongen för Weinstock var ett riktigt konstnummer.

Eller:

– En lyckoträff!

Hudacek höll nollan trots 42 skott

Innan dess hade Marko Anttila spelat fram till Johan Wiklander som vackert sköt in 1–0 till gästerna.

– Så ska ett uppspel se ut, säger Wiklander i C More.

Målskytten Weinstock spelade även fram till 3–0 och Örebro kunde komfortabelt utöka ledningen i den tredje perioden.

Modo sköt 42 skott, mot Örebros 19, men målvakten Julius Hudacek storspelade och höll nollan.