Stjärnan målskytt – men förgäves...

Uppdaterad 2016-02-03 | Publicerad 2016-02-02

Arlbrandt gjorde sitt första mål – förlust ändå

JÖNKÖPING. Pär Arlbrandt gjorde sitt första SHL-mål i HV71 – men det hjälpte inte.

HV71:s mardrömssvit mot Rögle håller i sig.

Rögle vann efter straffar och tog därmed säsongens fjärde raka seger mot Jönköpingslaget.

HV71

Inför kvällens match i Kinnarps Arena hade HV71 och Rögle mötts tre gånger – och Ängelholmslaget har verkligen varit ett mardrömsmotstånd för Johan Lindbom och hans lag. Rögle vann säsongens tre första möten med två mål eller fler och den totala målskillnaden på dessa matcher var 15-7.

Rögle fick i säsongens fjärde möte en väldigt bra start. Även om HV var det spelförande laget inledningsvis var det Ängelholmslaget som tog ledningen. I Rögles första skott på mål satte lagkaptenen Christopher Liljewall 0-1.

Blev hjälte på straffar

Dock dröjde det bara knappt tre minuter innan HV71 kvitterade genom Mattias Tedenby och i den andra perioden gjorde Pär Arlbrandt sitt första SHL-mål i HV-tröjan. Han blev serverad nästintill öppet mål av Emil Johansson och Arlbrandt satte den högt, men glädjen blev kortvarig. Jordan Smotherman kvitterade till 2-2 innan den andra perioden var över. I tredje perioden skapade båda lagen en del lägen, men matchen gick ändå till förlängning, och inte heller där blev det några mål. I stället blev Rögles Patrick Cehlin stor hjälte när han satte båda sina straffar och såg därmed till att lagets fina svit mot HV71 håller i sig.