Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Serieledaren fick revansch

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-26

Skellefteå leder poängligan för spelare tre gånger om. Alla tre i poängtoppen gjorde tre poäng vardera under lördagseftermiddagen.

Då hade inte Brynäs något att sätta emot. Skellefteå vann hemmamatchen med 6–2 (1–0 2–1 3–1).

– Skön seger, sade trean i poängligan, David Rundblad.

Skellefteå förlorade tungt i bortamötet mot ärkerivalen Luleå i förra omgången. Serieledarna från Västerbotten har dessutom haft stora problem med djupa svackor i matcherna.

Även om laget haft problem är de ändå väldigt svårslagna på hemmais i Skellefteå Kraft Arena.

– Vi känner oss väldigt trygga i vårt spel här hemma, förklarade David Rundblad.

En av anledningarna är lagets starka förstaformation där tre av spelarna, Joakim Lindström, Mikko Lehtonen och David Rundblad, ligger i topp i elitseriens poängliga.

I matchen mot Brynäs kom trion att bekräfta varför de ligger där.

I första perioden stod Lehtonen och Rundblad för en delad framspelning till matchens första mål.

Målet gjordes av Erik Forssell och blev periodens enda.

I mittenperioden kunde Skellefteå öka på två gånger om. Tim Erixon och Christian Söderström såg till att AIK kunde ta ledningen med 3–0, innan Brynäs reducerade.

– Vi har pratat om våra svackor en hel del och den här gången var de inte lika djupa, tyckte Rundblad.

I sista perioden gjorde Skellefteå processen kort. Erik Forssell utökade till 4–1 tre minuter in i tredje perioden och det målet var i praktiken avgörande i matchen.

Skellefteå skyttekungar Mikko Lehtonen och David Rundblad såg med varsitt mål till att AIK kunde göra totalt sex mål under lördagseftermiddagen.

Totalt gjorde AIK:s supertrio tre poäng vardera.

– Jag vet faktiskt inte vad det beror på. Tur ska man ha ibland, sade Rundblad ödmjukt.

Den skicklige backen tillsammans med Lindström och Lehtonen kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt.

– De är helt otroliga att spela med. Varje lag i hela elitserien måste vilja ha dem i sitt lag.

Segern innebär att Skellefteå behåller och befäster serieledningen i elitserien. Dessutom ser det ut som om laget även kommer abonnera på de tre första platserna i poängligan.

– Fast det är inte så viktigt. Det viktigaste i dag var tre poäng – för laget, tyckte Mikko Lehtonen.

Skellefteå har dessutom ett bra schema de tre återstående matcherna. Två av dessa spelas på hemmaplan, där laget trivs som fisken i vattnet.