”De fjäskar bara för att det är tv”

Uppdaterad 2011-11-05 | Publicerad 2011-11-04

Leksands målskytt skojade om fansen efter segern

Leksand hakar på i jakten på en direktplats till kvalserien.

Efter 4–1-segern mot rivalen Västerås hyllades målskytten Johan Ryno av hemmapubliken och passade på att skoja om fansen.

– Det är bara för att det är tv. Då fjäskar de lite, säger Ryno i Viasat Hockey.

Leksand fick en bra start på hemmais. Pelle Prestberg grävde fram pucken och spelade fram Jens Bergenström som sköt in 1–0. Direkt i andra perioden hamnade Västerås än mer i brygga när målvakten Daniel Sperrle gjorde en dundertavla bakom eget mål, så att Prestberg fick öppet mål.

När sedan Thomas Mitell rensade pucken rakt på Mark Hurtubise så att denne kunde sätta 3–0 gick ridån definitivt ned för Västerås.

”Har något bra på gång”

I numerärt underläge kunde sedan Johan Ryno sätta 4–0 i tredje perioden då han tog pucken från egen zon och satte full fart framåt. Marcus Jonsson tröstmålade för Västerås, som var ett nummer för litet i kväll.

– Jag är jäkligt nöjd över att vi lyckades hålla ihop matchen och ta tre sköna poäng, säger Johan Ryno i Viasat Hockey.

– Vi spelade sådär från början, men sedan blev vi bättre och bättre för varje period. Vi har något bra på gång.

Under intervjun med Viasat Hockey skanderade hemmafansen Johan Rynos namn.

– Det är bara för att det är tv. Då fjäskar de lite, säger Ryno och ler.