Växjö imponerade i kvalseriepremiären.

I kväll vann de även sin andra match.

2–1 mot Rögle innebär att de är i fortsatt tabelltopp.

Det kan de tacka den nye Viktor Fasth för: Oscar Ahlsenfelt.

I fjol förlorade Växjö sina tre första matcher i kvalserien. För två år sedan tog det fem matcher innan de lyckades ta en seger.

Men i år, i lagets tredje raka kvalseriesäsong, har laget fått en betydligt bättre start.

I ettan för ett år sedan

I förrgår vann de med hela 5–1 i premiären hemma mot Mora. I kväll följde de upp det med att vinna med 2–1 borta mot Rögle.

Det kan de till stor del tacka målvakten Oscar Ahlsenfelt för. 23-åringen, som för bara ett drygt år sedan spelade i division 1-laget Pantern, storspelade och stod för ett flertal jätteräddningar.

Det är andra året i rad som en Växjö-målvakt kan få sitt stora genombrott i Växjö. Förra säsongen var Viktor Fasth grym i Växjö-målet, och höll i den sista omgången på att stoppa AIK från att ta steget upp i elitserien.

Rögle pressade hårt

I början av kvällens match såg det dock tungt ut för Växjö. Rögle var betydligt bättre i den första perioden, men i den andra perioden spelade Växjö upp sig och tog rättvist ledningen.

I slutet av matchen pressade Rögle stundtals på hårt, men Ahlsenfelt stod pall och Växjö tog sin andra raka seger.

Han stod för många stora räddningar och var en stor anledning till att de vann matchen, säger Ahlsenfelts företrädare i Växjö, Viktor Fasth, i SVT:s Hockeykväll.