Knapp seger för serieledarna

Publicerad 2011-10-19

Segrar för Västerås, Örebro och Borås

Västerås-Sundsvall 2-1

Serieledarna Västerås fick oväntade problem med seriejumbon Sundsvall, men kunde till slut vinna med knappa 2-1 efter en, med lagets kapacitet i åtanke, tam insats.

Stekhete David Lundbohm gjorde mål för tredje matchen i rad när han bombade in 1-0 vilket stod sig i två perioder, innan Sundsvalls lagkapten Oscar Johansson kvitterade till 1-1 efter en tavla av hemmakaeepern Daniel Sperrle.

Skicklige backen Thomas Mitell avgjorde sedan drabbningen med ett vasst backskott som letade sig in bakom gästernas målis Gustaf Lindvall.

Serieledarnas båda mål kom i power play.

Mora-Örebro 0-5

Efter drygt två perioder ledde Örebro med 1-0 mot Mora, men sedan kom den stora målexplosionen.

Snidaren och rubrikmakaren Conny Strömberg, som assisterade till Andreas Frisks 1-0, skickade in 2-0, och strax därefter gjorde kanadensaren Jared Aulin såväl 3-0 som 4-0. Färjestadslånet Henrik Björklund manövererade sedan in avslutande 5-0 i power play.

Noterbart: Örebro sköt bara tio skott på mål i sista perioden (!).

Nicklas “Pumba” Dahlberg, som definitivt cementerat rollen som målvaktsetta i Örebro, höll nollan efter att ha motat 35 puckar. Örebro är nu tvåa i tabellen.

Borås-Troja/Ljungby 4-1

Efter fem raka nederlag blev det äntligen seger för Borås när överraskningslaget Troja/Ljungby besegrades på hemmaplan.

Och västgötarna hade två stora matchvinnare:

Stjärnan Jens Karlsson sköt dubbla mål, dels 1-0 i den första perioden, dels 4-1 på straff i den sista perioden.

Nyförvärvet Adam Hobson hittade äntligen rätt målmässigt med sitt första mål för säsongen, och den svenskfödde kanadensaren noterade också två assist och totalt alltså tre poäng.

Troja avslutade i och med förlusten en vinstsvit om fem raka matcher.