Frölunda såg ut att ta en klar seger.

Istället kom Linköping tillbaka och tog matchen till förlängning.

Men väl där var Frölunda starkast och tog en rättvis seger.

Matchvinnare: Niklas Andersson.

Frölunda såg ut att vara på väg mot en klar seger. I den andra perioden gick de upp till 3–1, och den ledningen såg de ut att kunna hålla.

I den tredje perioden såg Frölunda ut att ha bra koll på det hela och Linköping skapade nästan ingenting.

Men helt plötsligt fick de en kontring. Tony Mårtensson åkte upp på vänsterkanten och spelade in en puck som Johan Holmqvist trodde att han hade koll på. Pucken gick dock ifrån honom och fram till Jaroslav Hlinka som enkelt lade in returen i målet.

Efter målet föll Frölunda ner långt i banan och Linköping fick ett kompakt tryck.

Och till slut gav trycket resultat. Med 51 sekunder kvar att spela laddade backen Magnus Johansson bössan och sköt ett direktskott som gick förbi Holmqvist i Frölundakassen och innebar 3–3 och förlängning.

I förlängningen tog dock Frölunda en rättvis seger.

Efter 3.32 tog Tomi Kallio pucken bakom mål poch spelade fram till en fristående Niklas Andersson några meter framför Fredrik Norrena och slog enkelt pucken i mål.

– Jag ser att ”Tompa” får den runt kassen, sedan ser jag att de går med båda backarna så då håller jag mig vid kassen. Sedan är det lite flytt att den går mellan där, säger Niklas Andersson till ppv.