AIK har häng på topplagen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-29

Åtta matcher på fjorton dagar knäckte Almtuna på Hovet.

Samtidigt klättrade AIK förbi och har nu häng på topplagen i kvalserien.

– Vi är inte med någonstans i dag, säger Almtunas Elias Fälth efter 1-4-förlusten.

Skrällaget Almtuna fick en mardrömstart på Hovet.

Och som om inte Dick Tärnströms kanonskott i power play, efter knappt tre minuter, vore nog utökade AIK ledningen till 2-0 strax före första pausvilan.

”Jag är på något där”

Målskytt: Daniel Bång - även om han själv tyckte att Jonas Liwing skulle haft målet.

– Jag vet inte... jag är på något där, men jag ger nog målet till honom, säger Bång till Viasat Hockey samtidigt som Almtunabacken Elias Fälth ger sitt lag underkänt:

– Vi gör den sämsta perioden på länge. Vi är inte med någonstans i dag.

Huruvida det hårda matchschemat var orsaken till den svaga inledningen vill Fälth inte kommentera.

– Kroppen känns bra. Vi har inget att skylla på.

Almtuna kom dock ut som ett bättre lag i andra perioden, och vann skotten med 16-9. Fälth sköt ett stenhårt skott i magen på AIK-målvakten Fredrik Holmgren och Fredrik Vestberg hade en puck i stolpen.

Punkterade efter fem

Ändå var det AIK som fick nästa mål, då Bång återigen noterades i målprotokollet.

Fem minuter in i tredje perioden punkterades matchen. En frispelad Richard Gynge, AIK:s interna poängkung från grundserien, tvekade inte när han fick chansen i power play.

Att Andreas Paulsson gjorde ett tröstmål för Almtuna med två minuter kvar spelade mindre roll.

AIK klättrade i och med segern till tredjeplatsen i kvalserien, och har nu tre poäng upp till elitserieplats. Almtuna jagar poängen bakom.

AIK-tränaren Roger Melin, vars lag hade förlorat med uddamålet tre matcher i rad:

- Skönt med tre poäng för en gång skull. Vi fick de kanske lite retroaktivt...