Wesslaus tavla – gjorde självmål

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-21

Bjöd HV på ledningsmålet

Gustaf Wesslau är tillbaka i Djurgårdens mål efter sin knäskada.

Men 25-åringen gjorde en rejäl tavla när han stötte in pucken i eget mål och gav HV ledningen med 2-1 i den fjärde SM-finalen.

Ställningen var 1-1 när HV71 drygt 14 minuter in i den andra perioden fick chansen i power play efter en mycket tveksam utvisning på Kyle Klubertanz. Adam Almqvist sköt från blå men Gustaf Wesslau såg ut att vara bra med i situationen.

Beech pressade

Men pucken styrdes och 25-åringen släppte en retur. Pucken landade i målområdet bakom honom där HV:s Kristopher Beech var snabbt framme och pressade Djurgårdsmålvakten.

I ett försök att rätta till sitt misstag kastade sig Wesslau runt men det slutade inte bättre än att han då stötte in pucken i eget mål med sin plockhandske.

Wesslau fick dock sin revansch. Efter målet bommade målvakten igen och var en stor del i att Djurgården kunde avgöra matchen i förlängningen genom Marcus Krüger.