Dagens namn: Jenny, Jennifer

”Bäckis” och Ovetjkin ordnade segern

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-14

NEW YORK. Washington har Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström.

Därför lyckades de efter många om och men vinna en oväntat hård match mot New York Islanders med 2-1 i natt.

– Vi försökte spela enkelt ikväll, det var det hela, säger ”Bäckis”.

Egentligen gjorde Capitals inte alls någon bra match hemma i Verizon Center i natt.

Islanders – vanligtvis ett lag de leker med – var betydligt hungrigare och kvickare och borde, om rättvisa existerade, fått åka hem till Long Island med två poäng.

Men i Islanders finns ingen Alexander Ovetjkin och ingen Nicklas Bäckström.

Det gör det i Capitals.

"Bäckis" första poäng

Inte heller den duon hade någon av sina mest minnesvärda kvällar, men de visade att de inte behöver mer än två chanser för att avgöra den här sortens matcher.

Först spelade ”Bäckis” elegant fram till ”Ovies” kvittering i slutet av andra perioden. Sedan styrde svensken, med en skridsko, in ett skott från ryssen i ett powerplay med tre och en halv minut kvar av matchen..

Och, ja, det var vad som krävdes den här gången.

– Coachen hade sagt till oss att spela enklare, framförallt i powerplay, och det funkade, säger ”Bäckis” , som med målet och assisten samlade ihop sina första poäng för säsongen, till nhl.com.

– Men vi hade lite flyt med studsarna också.