Dagens namn: Frans, Frank

Luleå fortsätter övertyga – vann igen

Publicerad 2017-12-30

Superformen fortsätter.

4–1-vinst mot HV71 och Luleå har nu 17 raka matcher utan förlust under ordinarie tid.

HV71

Luleå Hockey ligger visserligen tvåa i SDHL-tabellen – men det med fyra matcher färre spelade än ettan Linköping, som leder med åtta poängs marginal.

Men formen är det uppenbarligen inte fel på.

I helgen skördade Luleå två raka vinster mot HV71, och laget har inte förlorat under ordinarie tid sedan den 16 september.

Under fredagen besegrades alltså Hv71 med 3–2, riktigt så spännande blev det inte under lördagen.

Hiirikoski tvåmålsskytt

Bara två minuter in gjorde Ronja Savolainen 1–0 i powerplay, och innan den första perioden tog slut hann även Jenni Hiirikoski skjuta in 2-0, även det i powerplay.

Luleå fortsatte att ånga på och gick snabbt upp till 4–0 i den andra perioden, efter bland annat ett andra mål från Jenni Hiirikoski. Michelle Claesson kunde sedan tröstmåla för bortalaget, men närmare än så kom man aldrig.

Luleå vann – igen – och firar nyår som serietvåa.