Uppdaterad 2013-09-17 | Publicerad 2013-09-16

Fyra snabba i andra perioden avgjorde

Asplöven inledde säsongen med två förluster och elva insläppta mål.

Men mot Troja-Ljungby vände det ordentligt.

Sex och en halv lyckominuter i andra perioden gav en 4-0-seger till Haparandalaget.

Asplöven åkte på en riktig käftsmäll i hockeyallsvenskans första omgång när man förlorade hemma med 6-0 mot Karlskrona. Man följde upp med en uddamålsförlust, 4-5, mot Oskarshamn.

En viss oro fanns därmed säkert i Haparandalägret inför mötet mot förväntade bottenkollegan Troja-Ljungby.

Den var dock helt obefogad.

Efter en mållös första period öste Asplöven in fyra raka mål på sex och en halv minut i mitten av andra perioden. Ett resultat som sen stod sig matchen ut.

Även Timrå tog sina första tre poäng. Trots att man bara fick iväg 16 skott borta mot Almtuna avgick man med en 2-1-seger efter mål av André Hult och Oscar Johansson.

I Oskarshamn svängde det ordentligt. Hemmalaget hade ledningen mot Björklöven med 2-1 efter första perioden. Men Björklöven vände till 2-3-ledning i de andra akten. Det var dock inte färdigt där. Francois Bouchard och Josh Soares lyckades nämligen vända tillbaka det hela till Oskarshamns fördel igen i den sista akten och hemmalaget vann därmed med 4-3.