JVM-brons till Ryssland – trots räknemissen

Publicerad 2014-01-05

Vann kampen mot Kanada efter rysaravslutning

Ryssland bärgade JVM-bronset efter att – för andra året i rad – ha besegrat Kanada i bronsmatchen.

Trots trippla utvisningar för sex man på isen samt ett hårt tryck från Kanada i slutminuterna lyckades ryssarna hålla för pressen och vann till sist matchen med 2-1.

I går slogs de ut i semifinalen mot Sverige efter en dramatisk matchavslutning. I dag var det omvända puckar – bokstavligen – Ryssland lyckades hålla emot trycket från Kanada och vinna JVM-bronsmatchen med 2-1.

Ryssland hade ett klart övertag under större delen av matchen, men Kanadas Josh Morrissey lyckades reducerade till 1-2 med tolv minuter kvar. Kort efter målet fick Ryssland en utvisning för sex spelare på isen – lagets tredje i matchen. Men trots detta lyckades man hålla undan hela vägen tills slutsignalen till sist ljöd.

Slapp avstängning – låg bakom 2-0 målet

På slutsignalen i gårdagens match mot Sverige hamnade Rysslands Andrej Mironov i slagsmål med Juniorkronornas Jesper Pettersson, något som genererade i att Pettersson stängs av i finalen mot Finland i kväll.

Mironov slapp däremot straff helt – och var den som assisterade till Rysslands 2-0 mål. Han fick fram pucken till lagkamraten Eduard Gimatov som tog skott, och ett svagt Kanada kunde bara titta på när pucken därefter dansade in bland nätmaskorna.

NHL-stjärnan Mikhail Grigorenko blev matchens första målskytt. Tre och en halv minut in i matchen tog Grigorenko skott in mot mål under power play, och via kanadensaren Mathew Dumbas skridsko och gick pucken rakt in i öppet mål.

Ett tufft resultat för Kanada, som förlorar en JVM-bronsmatch mot Ryssland för andra året i rad.