AIK:s tunga start – tredje raka förlusten

Publiksiffran imponerade inte.

Det gjorde inte heller AIK.

Mot Almtuna kom lagets tredje raka förlust i hockeyallsvenskan, 2-4.

AIK fick en drömstart på Hovet.

Efter bara 33 sekunder höll sig Daniel Olsson-Trkulja framme och stötte in 1-0 på ett yrvaket Almtuna.

Men trots den goda starten lyckades inte AIK hålla hela vägen.

Oscar Milton kvitterade för gästerna i andra perioden och sedan tog AIS ledningen via Per Svenssons klubba fyra minuter in i sista perioden. Hemmalaget vann skotten med 39-19 – men Johan ”Honken” Holmqvist storspelade i Almtuna-kassen.

– Var det så många? Jag tycker det var lugnt och stabilt, säger Holmqvist till unt.se.

I sista perioden var Uppsala-laget ruskigt effektiva och gjorde två snabba mål till 4-2.

– All heder till deras målvakt, vi skapade mycket chanser men han spelade väldigt bra i kväll, säger AIK-backen Jordan Hendry till AIK:s hemsida.

Tre raka förluster

När Sebastian Selin fastställde slutresultatet till 4-2, i spel fem mot fyra, började de få, men tappra åskådarna på Hovet att bege sig hem.

– Det finns bra saker att ta mig sig från matchen, vi spelar bra och jag vet att målen kommer att komma, säger Hendry.

Solna-laget har fått en blytung start på SHL-jakten med tre raka förluster. Laget parkerar på sista plats i tabellen, med en inspelad poäng.

Och det är inte bara laget som sviker – även AIK-publiken har svårt att tända till.