Mål efter 96 dagar – då vann Brynäs

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-01

Modo sladdar i tabellen

Efter 96 dagars torka fick Magnus Kahnberg jubla.

Bynäs tog tre viktiga poäng i streckmatchen mot Modo efter 30-åringens mål och totalt 5-2.

– Det var ganska svettigt i dag. Men hela laget spelade bra. Vi krigade till oss en seger, säger Brynäs målvakt Niklas Svedberg.

Brynäs IF

Den 4 november i fjol var senaste gången Magnus Kahnberg hittade nätet för Brynäs inför dagens match mot Modo. Totalt stod 30-åringen på blott tre mål under säsongen och Brynäs var oroväckande nära slutspelsstrecket.

Sköt på liggande spelare

Efter drygt fem minuter såg Kahnberg till att bryta den tunga sviten när han satte 1-0 för hemmalaget på en retur. Ett förlösande mål för Brynäs hoppades hemmapubliken men Modo ville annat.

Bortalaget dominerade den första perioden och kvitterade sedan Nicklas Danielsson bombat två slagskott på en liggande Alexander Sundström. Till sist smet pucken förbi Brynäs-spelaren och in i mål innan Morten Madsen också ordnade ledningen i inledningen av den andra. Sedan svängde matchen igen.

Rycker ifrån Modo

Bynäs kom tillbaka i en märklig match och gjorde fyra raka mål. Det räckte för seger och tre blytunga poäng efter totalt 5-2.

Brynäs rycker nu ifrån Modo till sju poäng försprång samtidigt som laget från Örnsköldsvik halkade ner under strecket.

– Utvisningarna vi tog dödade oss. Tvåan, trean och fyran är power play-mål. Då har du analysen klar, säger Modos tränare Charles Berglund.