Publicerad 2011-10-17

Stannar i öst?

SKA S:t Petersburg leder KHL:s västra konferens.

Tacka svenskduon Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl för det.

Mot Avtomobilist Jekaterinburg låg de på nytt bakom en seger genom att tillsammans stå för tre mål.

Bottenlaget i KHL:s östra konferens, Avtomobilist Jekaterinburg, gick in för att spela defensivt och minimera misstaget i bortamötet mot SKA S:t Petersburg.

Det höll inte ens i åtta minuter, då Tony Mårtensson direktsköt in 1-0 till S:t Petersburg.

Sedan var det Mattias Weinhandls tur att kliva fram.

I början av den andra perioden gjorde han 3-0-målet och med tio minuter kvar att matchen fastställde han slutresultatet till 5-1.

SKA S:t Petersburg leder KHL:s västra konferens på 29 poäng.

Mårtensson leder den interna poängligan med elva poäng (4+7) på tolv matcher. Kedjekompisen Weinhandl skuggar strax bakom på tio poäng (6+4).

Mer svenskframgångar i KHL:

Karl Fabricius gjorde sitt första mål - assisterad av Emil Lundberg - för slovakiska Lev Poprad när 0-3-underläge mot Neftechimik Nizjnekamsk vändes till seger med 5-3. Fabricius stod utöver målet för en assist.