Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-24

Föll med 2-4 mot bottenlaget Almtuna

Västerås stod för ett rejält bottennapp i hockeyallsvenskan.

Bottenlaget Almtuna vann enkelt med 4-2.

Västerås kunde inte alls följa upp storsegern med 7-1 mot Bofors senast utan föll klart mot bottenlaget Almtuna på bortais.

Almtuna, som ersatt Robert Nordmark med Mikael Höglund i båset, utnyttjade sitt power play-spel till max.

Marcus Ragnarsson och Magnus Eriksson tog Almtuna till en 2-0 ledning efter två power play-mål i första perioden.

Och ”pp-spelet” fortsatte att klaffa för Uppsala-laget.

Sebastian Meijer reducerade visserligen till 1-3 i början av tredje perioden men det här var inte Västerås kväll.

När Robert Kimby satte 4-1 i tredje punkterade han matchen. Målet var Almtunas fjärde i just power play.

Med Mikael Höglund i båset har Almtuna vunnit två raka segrar och kravlat sig upp ovanför nedflyttningsstrecket.

VIK behåller trots förlusten tredjeplatsen i hockeyallsvenskan. Malmö och Växjö jagar.