Nylander hjälte för Washington

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-29

Avgjorde i straffläggningen mot Nashville

Michael Nylander slog till i straffläggningen och avgjorde mötet med Nashville.

Michael Nylander blev straffhjälte för sitt Washington Capitals mot Nashville Predators.

I den fjärde omgången överlistade han Dan Ellis och gav segern åt Caps, 4-3.

NHL

Nicklas Bäckström missade sin straff, men gjorde poäng för tredje matchen i rad, när han i inledningen av den tredje perioden passade fram Alexander Semin i numerärt överläge. Predators svenske rookie Patric Hörnqvist spelade nästan sex minuter i power play och fick med sig en assist – hans fjärde NHL-poäng.

Förre AIK-målvakten Tim Thomas höll nollan för andra matchen i rad – inatt mot Vancouver Canucks. Ex-leksingen Michael Ryders mål i den första perioden räckte för Boston-seger – mycket tack vare Thomas 31 räddningar. Per-Johan Axelsson gjorde som vanligt en nyttig insats i numerärt underläge och fick totalt sexton minuters istid. Vancouvers fyra svenskar kom ingenvart med Thomas, och tre av dem (Mattias Öhlund och tvillingarna Sedin) var dessutom inne på isen när Ryders mål föll.

Jonas Frögren var återigen förpassad till läktaren när Toronto Maple Leafs föll mot Tampa Bay Lightning med 2-3. Anton Strålman spelade, men fick sparsamt med istid (12:30). Alexander Steen fick näst mest speltid av Torontos forwards, men slutade med idel nollor i protokollet. Steen har ännu inte gjort mål i år, han står på två assist efter nio matcher.

Niclas Hävelid och Tobias Enström hade en tung kväll på jobbet när Atlanta Thrashers föll med 7-0 mot Philadelphia Flyers. Hävelid var minus tre, medan Enström slutade på minus ett – vilket var en bedrift då han spelade över 25 minuter.

Niclas Wallin fick fortsatt stort förtroende av sin tränare i Carolina Hurricanes. Den svenske veteranbacken har inlett säsongen strålande med fem assist på de första sju matcherna. Men i natt blev han poänglös när Hurricanes föll med 3-2 efter straffar mot Montreal Canadiens. Den avgörande straffen sattes av Canadiens finländske lagkapten Saku Koivu.

Daniel Tjärnqvist får vänta lite längre på sin debut för Colorado Avalanche, som i natt föll med 3-0 mot Calgary Flames. Enligt matchprotokollet är Tjärnqvist sjuk.

Douglas Murray och hans kollegor i Sharks-försvaret gjorde en imponerande insats mot det offensiva Pittsburgh Penguins. Pingvinerna tilläts bara skjuta elva skott på mål under matchen, som Sharks vann med 2-1.