Avgörandet Mats Sundin lyfter in segermålet på straff mot Tampa Bay.

Ett lag lämnade isen med ökat självförtroende - Toronto Maple Leafs.

Tack vare lagkaptenen Mats Sundin.

”Sudden” sänkte Tampa Bay med ett spelmål och ett straffmål.

Både Toronto och Tampa Bay var i stort behov av poäng och ökat självförtroende.

Andreas Karlsson gav bortalaget, som förlorat åtta av de senaste nio matcherna, ledningen i den första perioden då lyckades göra säsongen första mål.

I den andra perioden kom hemmalaget i gång. 1-1 av Jason Blake följdes av 2-1 genom Mats Sundin.

Blake, som spelade tillsammans med svenskduon Sundin/Alexander Steen i en nykomponerad kedja, serverade Sundin en passning. Svensken bröt fram framför Tampa Bays målvakt Karri Rämö, fintade först skott och lade pucken över den finländske rookiemålvakten.

Det såg länge ut som om Toronto skulle vinna under ordinarie tid efter Hal Gills 3-2-mål, men med 41 sekunder kvar kvitterade Paul Ranger för NHL:s sämsta bortalag.

I straffläggningen var dock Toronto vassare och ”Sudden” blev den som avgjorde. Efter att Vincent Lecavalier (Tampa Bay) och Tomas Kaberle (Toronto) satt varsin straff steg Maple Leafs lagkapten fram och avgjorde till 4–3.

Sundin lyfte in en backhand förbi Karri Rämö och de 19 347 i Air Canada Centre fick äntligen se Toronto jubla igen (senast förnedrande 1-6 mot NY Rangers).

– Deras toppspelare spelade ut våra toppspelare. Det är därför vi går härifrån med en poäng och inte två, sa Tampa Bays coach John Tortorella.