Tre raka förluster för Wallins Carolina

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-15

Tack vare stabila svenskförsvarare kunde Atlanta Thrashers besegra Carolina Hurricanes med 3-2.

Målvakten Johan Hedberg gjorde 27 räddningar och utsågs till matchens bäste spelare.

NHL
Niclas Wallin och hans Carolina har det tungt just nu.

Backen Niclas Hävelid var strålande i defensiven och hamnade också bland matchens tre stjärnor. Veteranbacken spelade 21.57 och var bäst i laget med tre täckta skott. Tobias Enström spelade också för Atlanta.

Förlusten var Carolinas tredje raka, medan Atlanta tangerade klubbrekordet med sin femte raka seger.

Niclas Wallin drog på sig en utvisning för osportsligt uppträdande, samtidigt som lagkamraten Sergej Samsonov åkte ut för slashing. Det dubbla numerära underläget blev kostsamt för Hurricanes. Slava Kozlov satte matchavgörande 3-1. Men Wallin togs i försvar av sin tränare efter matchen.

– Det var en tveksam utvisning, sa han till AP. Jag håller inte med om den.

Svensktrion Mikael Samuelsson, Niklas Kronwall och Johan Franzén låg bakom Detroits seger mot Florida. Samuelsson passade till Kronwall, som sköt från blålinjen. Framför mål stod Franzén och styrde in pucken.

Målet kom efter 4.40 av den tredje perioden och betydde 3-2, vilket också blev slutresultatet.

Kronwall fick med sig ytterligare en assist från matchen. Tomas Holmström assisterade på Marian Hossas 2-0-mål.

Övriga svenskar – Henrik Zetterberg, Nicklas Lidström och Andreas Lilja – gick poänglösa från isen.

Columbus Blue Jackets krossade Buffalo Sabres med 6-1. Lagets svensktrio – Christian Bäckman, Fredrik Modin och Kristian Huselius – fick begränsat med speltid. Men Huselius och Modin noterades för varsin assist i storsegern.

Henrik Tallinder spelade för Buffalo, men hade i likhet med sina lagkamrater en tung afton. Han slutade på minus två.

Segern var Columbus fjärde på de senaste fem matcherna.

Washington Capitals – utan en bänkad Michael Nylander – tog sin femte raka seger och tionde för året när New Jersey Devils besegrades med 3-1. Nicklas Bäckström assisterade på Alex Ovetjkins 3-1, som kom i tom bur, och Johnny Oduya passade fram till Devils tröstmål, signerat Patrik Elias.

Washington behövde bara 16 matcher för att nå 10 segrar i år – klubbens bästa öppning på 17 år.

Patrik Berglund sköt fyra skott på mål och slutade på plus ett när St Louis slog Chicago med 4-3 efter övertid. Matchen var stökig i första perioden, då fyra slagsmål utbröt inom loppet av knappt fyra minuter.

Samuel Påhlsson gjorde som vanligt en stabil insats i Anaheims checkingkedja tillsammans med Rob Niedermayer och Travis Moen. Svensken spelade strax över 15 minuter och vann 11 av 19 tekningar.

Men Ducks föll med 4-3 hemma mot Nashville Predators. Avgörandet föll på övertid då Jason Arnott spelade fram Dan Hamhuis som sköt direkt i slottet.

Patric Hörnqvist spelade inte för Nashville.