Sundsvall–Almtuna 3–2

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-03

Efter Almtunas seger i premiären har laget åkt på tre raka förluster.

Laget har oftast spelat bra men inte fått in tillräckligt många puckar in nät.

Det började även stabilt i bortamötet med Sundsvall, och med en 1–0-ledning i paus, fick gästerna mer vind i seglen i fortsättningen och man hade hela 17–3 i skott i mittperioden.

Oscar Johansson kvitterade, men annars handlade det mesta om Uppsalalaget.

Man slarvade förvisso när laget åkte på en utvisningar på grund av för många spelare på isen, men det blev inget Sundsvalls-mål. I stället var det AIS som kontrade till sig en ledningspuck. Linus Stensson gjorde inget misstag när han frispelad satte pucken säkert i mål.

I tredje slarvarade AIS återigen med bytena, och den här gången slog Oscar Johansson in kvitteringen – hans andra mål för kvällen.

Det var en jämn kamp i slutperioden som slutade mållöst.

Hemmalaget drog sedan längsta strået i förlängningen där Nicklas Westerling slog till igen och avgjorde mötet.

Mariestad–Nybro 2–1

Mariestad åkte på en storförlust senast mot AIK (5–0), men nykomlingen har ändå inlett serien bra och har plockat åtta poäng sex matcher.

Mot Nybro fick man dock en mardrömstart. Henric Gustavsson överlistade Mariestadsmålvakten Pär Åkerström redan efter en minut.

Men sedan vände hemmalaget på siffrorna.

Mikael Zettergren kvitterade, och i mittperioden såg Fredrik Johnssons fullträff till att hemmalaget var i ledning.

I slutperioden var det en del gruff, och det tilldelades totalt 20 stycken tvåminuters-utvisningar, men målen uteblev.

Mariestad vann och tar ett rejält skutt uppåt i tabellen.

Förlusten för Nybros var lagets tredje raka.

Troja/Ljungby–Bofors 4–2

Troja/Ljungby har inlett serien hyfsat bra med tre segrar på sex matcher.

Efter en mållös förstaperiod stänkte Olof Mårs in ledningspucken bakom Boforsmålvakten Fredrik "Grizzly" Eriksson. Laget utökade även ledningen knappt två minuter senare.

Bofors kämpade sig in i matchen och reducerade, men innan perioden var över stod det 3–1 på resultattavlan.

– Vi fick en olycklig start på perioden men närmade oss. Jobbigt att åka på ett tredje baklängesmål också, säger Bofors assisterande tränare Sam Hallam till nwt.

Gästerna gjorde ett tidigt och viktigt mål i inledningen av tredje när Johan B__ülow slog in 3–2 efter bara 51 sekunder.

Bofors plockade ut målvakten i slutet av matchen men det hjälpte inte. Troja rakade istället in 4–2 i öppen kasse genom Mattias Persson 16 sekunder före slutet.

Västerås–Borås 6–0

Västerås vann igen efter två raka förluster. Jumbon Borås var alldeles ineffektivt i bortamötet.

Kalle Olsson hittade rätt bakom Borås-målvakten Robin Rahm i första perioden, och i mittperioden drog hemmalaget ifrån i målprotokollet. Först slog Mattias Holmstedt in utökningen, och när Borås fick chansen att reducera i numerärt överläge, var det istället VIK som strax därefter slog in 3–0 signerat Fredrik Johansson i spel fyra mot fem.

VIK var enormt effektivt och trots Borås-anfall kontrade hemmalaget sönder sin motståndare och vann perioden med 4–0. Matchen dödades av gamle skyttekungen Stefan "Loppan" Hellkvist som slog in femman knappa minuten före pausvilan.

Matchen slutade 6–0.

Växjö–Oskarshamn 2–0

Växjö har bara förlorat mot Leksand så här långt. På fredagen fortsatte laget att stärka sin position i tabellens över skikt efter seger mot Oskarshamn på hemmais.

Johan Markusson inledde målskyttet knappt sju minuter in på perioden.

Hemmalaget hade ett rejält övertag med 16–4 i skott. Gästernas målvakt Christan Engstrand var det enda hotet mot en utökning. Han var riktigt bra mellan stolparna och höll nere siffrorna.

Men i slutet av mittperioden kunde han inte motstå längre. Christian Magnusson slog in 2–0 efter förarbete av Christian Jacobsson och Per Helmersson, vilket också blev slutresultatet.