I förrgår tappade Linköping en 2–0-ledning i den sista perioden.

Även i kväll ledde de med 2–0 efter två perioder.

Men nu höll de ledningen matchen ut.

– En välförtjänt seger, säger Fredrik Norrena.

I förrgår ledde Linköping med 2–0 efter två spelade perioder på Hovet.

Men i den tredje perioden kom Djurgården tillbaka till 2–2, och i förlängningen gjorde Djurgården 3–2 och tog ledningen med 2–0 i matcher.

Även i kväll ledde Linköping med 2–0 efter två perioder.

Lärt läxan

Men uppenbarligen hade de lärt sig läxan från påskaftonens match och höll nu ledningen matchen ut.

– Kanonlaginsats. I dag skulle vi bara vinna. En välförtjänt seger, säger Fredrik Norrena till Canal Plus.

Spelmässigt var det totalt sett en ganska jämn match. Den första perioden var Linköping något hetare, men sedan var det nästintill helt jämnt, vilket skottstatistiken indikerar. Djurgården var dock aldrig riktigt nära att kvittera, istället var det LHC som var närmast att göra 3–0, bland annat hade de ett stolpskott i början av den tredje perioden.

Två matcher i Stockholm

I och med segern reducerade Linköping till 2–1 i matchserien, men Djurgården har nu två raka hemmamatcher.

– En riktigt bra slutspelsmatch. Jag är jätteglad. Nu laddar vi om, säger Norrena.