Gynge.

Kvällens träningsmatcher:

VÄSTERÅS–SKELLEFTEÅ 3–1 (0–1, 2–0, 1–0)

Mål, Skellefteå: Adam Pettersson.

Skellefteå-stjärnan Jimmie Ericsson missade bortamatchen eftersom han inte fått ordning på sitt knäskydd. Ersättaren Adam Pettersson från J20-laget tackade för förtroendet genom att sätta 1–0 på ett friläge.

Men sedan var det roliga slut för Skellefteå. Allsvenska Västerås vände till 2–1 på 1.08 i mitten av andra perioden, en följd av uselt försvarsspel från gästernas sida.

Med 21 sekunder kvar av matchen la Mathew Sisca in 3–1 i tom kasse efter att Skellefteå hade chansat och plockat ut målvakten.

BRYNÄS–AIK 4–2 (1–2, 2–0, 1–0)

Mål, Brynäs: Emil Sandin, Dale Clarke, Eero Somervuori, Sebastian Lauritzen. AIK: Richard Gynge, Daniel Bång.

AIK tog ledningen två gånger om – men föll ändå. Brynäs vände inför cirka 2500 åskådare i Läkerol Arena och vann med 4–2.

AIK inledde målskyttet då Brynäs målvakt Björn Bjurling tappade in en chanspuck från Richard Gynge. Emil Sandin kvitterade med ett vackert mål, men Daniel Bång gav AIK ledningen på nytt när han styrde in Mathias Franzéns passning i nättaket med bara en sekund kvar av perioden.

Men Brynäs kom återigen tillbaka. Dale Clarke pangade in 2–2 i början av andra och Eero Somervouri satte 3–2 med ett fint dragskott som AIK-keepern Niklas Lundström var chanslös på.

I slutet av tredje perioden chansade AIK och plockade ut målvakten, men i stället la Sebastian Lauritzen in 4–2 i tom kasse med en sekund kvar.