Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-30

När det kommer till straffläggning ska man ha två saker klara för sig.

Timrå vinner.

Modo förlorar.

När lagen brakade samman i det första Västernorrlandsderbyt i Ö-vik blev det 4–3 till Timrå efter straffar.

– Det var en lång färd med många ansikten, pustade Timrås tränare Perra Johnsson på presskonferensen.

Det var en match som hade allt utom en vinnare efter ordinarie matchtid. Det var faktiskt en riktigt galen och underhållande fight som dröp av prestige och vilja.

Finske Kim Hirschowits vispade in ettan för Timrå innan publiken ens kommit på plats. Modos Per Svartvadet fick först ett felskär, och sedan var han inte alls med när pucken gick bakom ryggen på honom så att Hirschowits hade fritt fram.

Ett par minuter senare lämnades Modos målvakt Tuomas Tarkki på nytt ensam med motståndare. Tarkki räddade Fredrik Hynnings första skott, men var maktlös på returen.

Då var Modo riktigt illa ute.

För Timrå var inte nöjt med 2–0. Laget stormade vidare mot Tuomas Tarkki som radade upp stora insatser mellan stolparna.

När Modo var som mest i behov av andhämtning drog laget på sig en tvåminutare för att ha använt sex utespelare. I stället för att mer eller mindre punktera matchen slarvade Timrå så att Per Svartvadet kunde dribbla in Modos första mål i matchen.

Med drygt fyra minuter kvar till vilan kvitterade Modo också genom Robert Rosén. Samme Rosén gav Modo ledningen i den andra perioden. Det var knappast rättvist med hemmaledning inför den avslutande perioden, men Tarkkis skicklighet och Timrås oskärpa bidrog till det ologiska resultatet.

– Vi hade många chanser att avgöra, sade Perra Johnsson. Inte minst i numerära överlägen.

Modo såg ut att få med sig samtliga poäng, men Timrås bästa spelare Timo Pärssinen hade en replik kvar. Hans 3–3 med 40 sekunder kvar av sista perioden innebar förlängning och så småningom straffar.

Timrå satte dit Luleå efter straffar för ett par omgångar sedan – och Modo kom med en färsk strafförlust mot Linköping.

Och mycket riktigt; Modo stod för tre rätt dåliga straffar, medan Timrås Martin Röymark lyckades med sin.

Bäst i Modo var just Tarkki och slitvargen Per-Åge Skröder.

Skadefrie Timo Pärssinen inte bara bäst i Timrå, utan klart bäst på isen.