Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-11

Malmö föll efter straffar

Malmö–Borås 3–4 efter straffar

Borås skrällde rejält mot Malmö på bortais.

Trots att Malmö kvitterade två gånger under matchen lyckades inte skåningarna komma ikapp efter Borås pigga start.

Det började redan efter drygt fem minuters spel när Mikael Hultqvist gav gästerna ledningen efter ett friläge.

I slutet av perioden fumlade Daniel Casselståhl med pucken och Mattias Remstam var snabbt framme, snappade upp pucken och inte den här gången heller lyckades Malmös målvakt Markus Svensson stoppa friläget.

Borås gick till pausvila med en tvåmålsledning och såg starka ut samtidigt som Malmö inte alls var på hugget. Laget såg oinspirerat ut och kanske underskattade sitt motstånd på förhand. Något som straffade sig.

Malmö jagar direktplats

Hemmalaget spelade upp sig en aning och lyckades kvittera i inledningen av tredje perioden.

Borås lyckades ändå fortsätta att skapa chanser och tryckte in 2–3 drygt sex minuter från slutet – men den här gången var Malmö snabba att replikera.

Gästernas Jens Karlsson blev till slut matchvinnare efter den kommande straffläggningen.

Borås har nu bara åtta poäng upp till Almtuna som just nu har den sista play off-platsen.

Malmö kämpar om en direktplats till kvalserien och har två poäng upp men även två matcher mindre spelade.