AIK nya serieledare

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-23

Leder allsvenskan efter 1–0-seger mot Örgryte

Med sitt tredje mål för säsongen sköt argentinaren Iván Óbolo AIK upp i allsvensk serieledning: Örgryte besegrades i kväll med 1–0 på Gamla Ullevi. Samtidigt föll Helsingborg mot Halmstad med 1–3 på Olympia.

– Serieledning smakar bra. Jag är nöjd med att vi vinner matchen, säger AIK:s tränare Mikael Stahre i ppv.

Det fina målet kom efter 30 minuters spel på Gamla Ullevi: Iván Óbolo drev bollen framåt i ensamt majestät. Sedan, en bra bit utanför Örgrytes straffområde, dammade han på. Distansskottet skruvdes på ett lurigt sätt och ställde Nathan Coe i ÖIS-målet totalt.

Atta och Saleh startade för första gången i år

Värt att påpeka i AIK är att mittbacken Walid Atta och vänstermittfältaren Yussuf Saleh fick förtroende från start för första gången i år av tränaren Mikael Stahre. Efter 62 minuters spel gjorde så Mikael Stahre två byten: Mikael Thorstensson och Yussuf Saleh ut. Pierre Bengtsson och Saihou Jagne in. Och AIK skapade mycket riktigt ett par fina lägen i andra halvlek. Närmast var Saihou "CH" Jagne.

– Jag vill att vi ska vara ett skickligt bollag, men i dag tappade vi alldeles för mycket boll. Så eftersom vi jobbar mycket med utveckling så kan jag inte vara nöjd med det, säger AIK-tränaren Mikael Stahre.

AIK upp i serieledning

Men det blev inga fler mål och de tre poängen inför de 3540 åskådarna för AIK upp i serieledning i allsvenskan. Laget är ensamt om att ha tagit tolv poäng på de fem första matcherna. I slutet av matchen blev det ordentligt irriterat mellan lagen men domaren Åke Andreasson redde ut det. ÖIS har fortfarande inte tagit någon poäng och ligger hopplöst sist i allsvenskan.

– Vi gör en helt okej insats, vi är minst värda oavgjort. Men vi måste ha större skicklighet när vi avslutar, säger ÖIS-tränaren Janne Carlsson i ppv.