Vancouver har kopplat greppet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-20

Leder med 3–0 i matcher

Vancouver har kopplat segergreppet på St Louis.

I natt kom tredje raka segern i matchserien, och visst var svenskarna i fokus igen. Mattias Öhlund och matchens lirare Daniel Sedin blev målskyttar i 3–2-segern på bortaplan.

NHL
Vancouver vann i natt igen.

Det var Vancouvers starka power play och penalty killing som fällde avgörandet. Alla tre mål kom när Blues hade spelare i utvisningsbåset, samtidigt som man dödade totalt 6:34 minuter i numerärt underläge.

– Våra spelare har fått ta emot många tjuvsmällar hittills i serien, att då svara med tre power play-mål är mycket tillfredsställande, säger Canucks tränare Alain Vigneault till AP.

Hemmalaget Blues, som alltså var tvungna att vinna för att undvika ett hopplöst 0-3-underläge, inledde matchen bäst. Drygt tre minuter in på första perioden tog man ledningen via David Backes.

Vancouver replikerade en bit in på andra perioden. Alexander Edler passade pucken i sidled till Mattias Öhlund, som hittade nätmaskorna med ett hårt direktskott.

Crombeen syndabock

Knappt tre minuter senare petade Daniel Sedin in pucken i en tilltrasslad situation framför Chris Mason i St Louis-målet.

Blues gav sig inte. Lite senare i samma period hittade David Perron en fristående Andy McDonald med en läcker passning – och matchen var kvitterad.

B.J. Crombeen blev syndabock för hemmalaget. I slutet på mittakten kunde han inte hålla känslorna i styr efter en avblåsning och blev utvisad för roughing. Canucks fick inleda tredje perioden i numerärt överläge och Steve Bernier la in pucken i tom bur efter en konstig sargstuds och en läcker sidledspassning av Henrik Sedin.

– Jag behövde bara peta in pucken, säger Bernier.

Crombeen var mindre nöjd med sin insats.

– Det var min egen dumhet som kostade oss matchen, säger han. Jag kunde inte kontrollera mina känslor.

Klyschorna haglade

Vancouver leder serien med 3-0 i matcher, men efteråt haglade klyschorna om att ingenting ännu är klart.

– Det är 3-0 och vi måste fortfarande ta en fjärde seger också, säger målvakten Roberto Luongo. Så vi har en stor seger kvar och tänker inte alls att det här är över.

Som spelet sett ut hittills är det inte mycket som talar för att Blues ska kunna vända. Fjärde matchen spelas natten mot onsdag, svensk tid.