Matchen bröts när domaren skar upp handleden

Publicerad 2022-04-29

Otäcka scener utspelade sig under pågående U18-VM i Tyskland.

Tyske domaren Lukas Kohlmüller fick sin handled uppskuren av en skridsko.

Känsliga personer uppmanas inte titta på händelserna där blodet sprutar över isen.

Olyckan inträffade mad 3.06 kvar av den första perioden i kvartsfinalen mellan USA och Lettland.

Lukas Kohlmüller kolliderade med den amerikanske forwarden Logan Cooley.

Spelarens skridsko åkte upp i fallet och skar domaren över handleden. Blodet började spruta omedelbart.

Akut operation

Lukas Kohlmüller lyckades blåsa av spelet och ta sig ut mot spelarbåsen där han hängande över sargen fick första hjälpen av läkare på plats.

Många åskådare på plats och tittare på tv blev chockerade över händelsen.

Bara inom några minuter lämnade Lukas Kohlmüller arenan på bår ut mot en väntande ambulans.

Enligt Victor Findlay på kanadensiska TSN togs han till sjukhus för akut operation.

Småkronorna i semifinal

Spelarna fick åka ut till tidig periodpaus så att isen kunde rensas från allt blod.

Efter att matchen kunde återupptas vann USA till slut med 13–3. I semifinal väntar Tjeckien.

Småkronorna vann sin kvartsfinal mot värdnationen Tyskland med 7–1 när Djurgården-forwarden Jonathan Lekkerimaki gjorde fem poäng (ett mål och fyra assist).

I den andra semifinalen på lördagskvällen möts de svenska Småkronorna och de finska Smålejonen.