Örebro är tillbaka efter tunga tiden

Publicerad 2016-02-02

Örebros Joonas Jalvanti och Justin Hodgman hade all anledning att vara glada.

Örebro hade 17 insläppta mål och tre raka förluster – två mot tabelljumbon Karlskrona – men studsade i kväll tillbaka.

Borta mot Malmö kom en storseger och en hållen nolla.

Örebro har haft en tung period med tre raka förluster och hela 17 insläppta mål.

De två senaste förlusterna kom i back to back-mötet mot jumbon Karlskrona, som man senast förlorade mot med hela 2-8.

– Naturligtvis viktigt att vinna och studsa tillbaka. Och det gjorde vi med besked tycker jag, säger tränaren Kenta Johansson i C More.

– Jag har försökt ingjuta mod i spelarna. Vi gjorde det väldigt bra ett tag innan de här matcherna och ville hitta tillbaka till det, säger han.

Vann till slut stort

Dagens seger var positiv ur flera synvinklar. Laget hade förlorat samtidigt tre tidigare möten med Malmö den här säsongen och ikväll fick man dessutom, efter den senaste tiden stora förlustsiffror, hålla nollan.

Kalle Olsson gav bortalaget en drömstart redan efter knappt tre minuter av den andra perioden och laget skaffade sig sedan en tvåmålsledning tidigt i den tredje perioden genom Justin Hodgman.

Örebro punkterade matchen helt när Joel Mustonen satte 3-0 i öppen kasse med knappa två minuter kvar och 4-0 kom även innan slutsignalen med ett snyggt mål av Daniel Viksten.