Mål och assist av ”Sudden”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-15

Toronto tog tredje raka segern på bortaplan: ”En viktig seger”

Torontos målskyttar Alexei Ponikarovsky och Mats Sundin jublar efter nattens seger mot Atlanta.

Lagkapten Mats Sundin gjorde ett mål och en assist när hans Toronto Maple Leafs vann med 4-0 på bortaplan mot Atlanta Trashers.

- Det här var en viktig seger för oss. Vi ska försöka att fortsätta spela som vi gör just nu, sa Sundin till AP.

Sundins mål – hans 16:e för säsongen – kom efter 10.37 av den andra perioden och betydde 2-0. Maple Leafs hade tagit ledningen tre minuter tidigare då centern Boyd Devereaux – i numerärt underläge – överlistade Kari Lehtonen i hemmamålet. Trashers orkade inte med någon offensiv i den tredje perioden och istället kunde Alexei Ponikarovsky punktera matchen med två mål i slutminuterna. Sundin assisterade till ukrainarens 4-0.

Den store matchhjälten för bortalaget var annars målvakten Vesa Toskala som verkar ha tagit över Andrew Raycrofts roll som förstemålvakt. Toskala har startat 11 av de senaste 12 matcherna och vunnit sex av de sju senaste.

– Toskala spelar mycket, mycket bra, sa coachen Paul Maurice.