Uppdaterad 2012-10-24 | Publicerad 2012-10-23

”Han får ta på sig åtminstone tre av målen”

Mattias Modigs debut i Karlskrona blev en mardröm.

Lånet från Växjö stod för en tavla per period när Leksand vann med 6-2.

– Han får ta på sig åtminstone tre av målen, säger Viasat Hockeys expert Harald Lückner.

Efter 2-8-förlusten mot Västerås i lördags lånade Karlskrona in Mattias Modig från Växjö. Modig är så kallad namngiven målvakt, vilket betyder att han kan representera båda klubbarna utan karensdagar.

Men debuten i den hockeyallsvenska jumbon blev en mardröm för 25-åringen.

Det började i första perioden när han tappade in ett höstlöv från Mark Hurtubise efter 18.15.

Karlskrona kom tillbaka och vände till 2-1 i andra perioden efter mål av Christian Magnusson och Niklas Johansson – men innan periodvilan hade Leksand återtagit ledningen.

Först gjorde Kevin Kapstad 2-2 med ett skott från blålinjen och sedan var det dags för nästa blunder för Modig, då han sjabblade in ett skott utifrån av Jon Knuts efter 18.27.

”Snöpliga baklängesmål”

– Det är två snöpliga baklängesmål som Mattias missar. Han gör det inte med flit naturligtvis, men det är synd, sa Karlskrona-forwarden Niklas Johansson till Viasat Hockey efter två perioder.

Viasat Hockeys expert Harald Lückner:

– Det är hemskt. Tufft för hela Karlskrona som gör en bra period och så får man det här på slutet igen.

I tredje perioden kom även tavla nummer tre.

Efter att Patrik Hersley och Jacob Blomqvist utökat till 5-2 faställde Patrik Norén slutresultatet till 6-2. Via plexit bakom Karlskronas mål letade sig pucken in i nät via vaden på Modig.

– Man får vara ödmjuk och säga att vi fick in ett par billiga mål. Men puckarna rullar in när man har flytet och är inne i zonen, säger Leksands tränare Andreas Appelgren till Viasat Hockey.

Leksand leder serien och har tagit fyra raka segrar. För jumbon Karlskrona var förlusten den femte raka.

Inför mötet mot Örebro hade Malmö bara gjort 21 mål på 13 matcher. Då lossnade det – i box play. I spel fyra mot fem gav Robin Alvarez skåningarna ledningen och när nästa Malmö-utvisning kom utökade Ludvig Rensfeldt till 2-0.Med sitt andra mål för matchen sköt Rensfeldt sedan extrapoängen till Malmö efter 30 sekunder av förlängningen. I Örebro nätade Frölunda-lånet Sebastian Collberg i debuten.

Troja-Ljungby bröt en tre matcher lång förlustsvit när Oskarshamn besegrades med 4-1. Norske forwarden Robin Dahlström stod för två mål och Christoffer Bengtsberg räddade 35 skott i målet.

Hagelin-effekten fortsätter i Södertälje. Lockoutspelaren gjorde två mål – det andra i tom bur – när SSK slog Mora med 3-1. Sedan Carl Hagelins intåg i laget har Södertälje vunnit fem raka matcher.

Almtuna besegrade Djurgården med 3–2, läs mer här!