Bjöd på målkalas – inför NHL-proffset

Publicerad 2012-10-30

BIK Karlskoga krossade Troja-Ljungby med 6–1

Marcus Johansson kom inte till spel, då försäkringen inte blev klar i tid.

Från läktaren fick han i stället se sitt nya lag krossa Troja-Ljungby med 6-1 och Ponthus Westerholm göra hattrick.

– Vi spelar underbar hockey i de två första perioderna, säger Bik Karlskogas tränare Lenny Eriksson.

På tisdagsmorgonen meddelade Bik Karlskoga att Marcus Johansson är klar för spel i klubben. Förhoppningen var också att han skulle debutera i hemmamötet mot  Troja-Ljungby, men försäkringsfrågan satte stopp för det.

I stället följde lockoutspelaren matchen från läktaren.

Där fick han se sitt nya lag köra över Troja-Ljungby.

Hattrick av Westerholm

Efter drygt halva matchen hade Bik Karlskoga gått ifrån till hela 5-0 och Ponthus Westerholm hade hunnit stå för ett hattrick.

– Två mål har varit framför mål och och ett skott i krysset, sa Ponthus Westerholm till Viasat Hockey efter den andra perioden och passade på att berömma tvillingsbrorsan Pathrik för framspelningen till 5-0-målet:

– Det var snyggt – bara att lägga in den.

Jacob Berglund tröstmålade för Troja-Ljungby strax efter Westerholms tredje mål, men det stoppade inte Karlskoga från att defilera hem segern i den tredje perioden. Med minuten kvar att spela av matchen fastställde Kristofer Näslund slutresultatet till 6-1.

”Spelar underbar hockey”

– Jag tycker att vi spelar underbar hockey i de två första perioderna. Vi spelar uppoffrande och med ett väldigt rörligt anfallsspel, säger tränaren Lenny Eriksson till Viasat Hockey.

Karlskoga, som ligger på andra plats i tabellen, siktar nu på att få Marcus Johansson spelklar till matchen mot Södertälje på torsdag.

– Det är mycket av det vi ser på isen i dag. Det är en intensiv spelare med bra fart på skridskorna. En tvåvägsspelare som både kan spela ytterforward och center. Det ger oss en enorm bredd och mycket spelglädje, säger Lenny Eriksson.

Efter en mållös förstaperiod tog Almtuna ledningen i den andra perioden i bortamatchen mot Leksand. Fredrik Vestberg gjorde 1-0 efter 13.12 på passning från Eric Norin.

Men Leksand kom tillbaka snabbt.

Backen Patrik Hersley, som verkligen hittat målformen, prickade in 1-1 mindre än tre minuter senare.

I den tredje perioden var det sedan också Leksand som drog det längsta strået.

Efter 12.05 satte Eric Moe 2-1 och efter 14.57 faställde Johan Ryno slutresultatet till 3-1.

Segern gör att Leksand behåller förstaplatsen i tabellen, två poäng för Bik Karlskoga.

I den första perioden drog Leksandsbacken Alen Bibic på sig ett matchstraff för en knätackling på Daniel Hermansson. Hur statusen är med Almtunaforwarden är oklart.

Örebro plockade sin tredje raka seger när Tingsryd besegrades med 2-0.

I slutet av den första perioden överlistade backen Bobo Peterson Michael Zajkowski, som vaktade Taif-målet i stället för Viktor Fasth, och gav Örebro ledningen.

Nästa mål dröjde sedan till mitten av den tredje perioden och blev matchens sista. Kalle Olsson noterades för fullträffen.

I Örebro lämnade Stefan Riderwall kassen efter två perioder och in klev i stället Henrik Lundberg, som liksom Ridderwall höll nollan.