Jämtin i centrum när HV71 krossade LHC

Uppdaterad 2012-10-31 | Publicerad 2012-10-30

Melin: Får försöka reda upp situationen

Andeas Jämtin spelade inte men var ändå huvudperson när HV71 slog Linköping med 5-0.

Bortafansen hånade LHC samtidigt som Linköpings-tränaren Roger Melin talade om ett kommande arbete med att fylla luckan.

– Vi får försöka reda upp situationen och hitta roller till alla igen, säger Melin i C More.

För fem dagar sedan slog bomben ner i Hockeysverige. Andreas Jämtin bytte, mitt under säsongen, Linköping mot konkurrenten HV71.

Häcklades av fansen

På tisdagen ställdes lagen mot varandra för första gången efter övergången men utan Jämtin som inte är redo för spel med sin nya klubb ännu. 29-åringen fick ändå jubla när HV körde över forwardens gamla klubb med 5-0.

När Tommy Kristiansen gjorde 2-0 knappt 18 minuter in i den första perioden hade de gästande fansen redan börjat häckla hemmalaget med ramsan ”Jämtin hatar LHC”. Efter två perioder var ställningen 3-0 och efter ytterligare två mål i sista akten vann HV71 med förkrossande 5-0.

”Försöka reda upp situationen”

Målvakten Gustaf Wesslau storspelade igen i målet och gav hemmatränaren Roger Melin en hel del att fundera på.

– Fan vad skönt. Jag har vuxit som hockeyspelare sedan förra säsongen, säger Wesslau.

Redan innan matchen var Roger Melin inne på att det finns en hel del jobb att göra för att fylla luckan efter Jämtin.

– Det är som det är. Det är inte mycket att säga om. Vi går vidare och han går vidare. Läget är som det är och nu får vi utgå från det, försöka reda upp situationen och hitta roller till alla igen. Sedan kör man, sa Melin i C More Sport.

Du får göra skäl för din lön nu.

– Ja, det får man göra varje vecka. Man jobbar mer än man tjänar, skämtade Melin.

Ett leende som inte fanns kvar på tränarens läppar när slutsignalen ljöd. Extra salt i såren för Melin också att förstemålvakten Christian Engstrand fick avbryta matchen med en skada.