Josefsson hjälte med 46 sekunder kvar

Växjö vände bottenmötet mot Rögle.

Detta då 1–2 blev 3–2.

Avgörandet kom med 49 sekunder kvar, när Erik Josefsson nätade i powerplay.

Elitseriejumbon Rögle hade inför lördagen bara plockat tio poäng på bortais. Och så sent som i torsdags förlorade laget med 1–7 i Stockholm mot tabellnian AIK.

Sex av Rögles bortapoäng har dock kommit i Växjö. Och en tredje seger var på gång.

Efter att Dennis Rasmussen, uttagen i Tre Kronors trupp till Oddset Hockey Games 6–10 februari, gjorde 1–0 för tabelltian Växjö vände Rögle på ställningen.

Växjö vände tillbaka

Efter drygt halva matchen kvitterade Mike Iggulden, förra säsongen i Växjö. Och åtta minuter in i tredje tog Rögle även ledningen, då Juhamatti Aaltonen elegant satte sin straff.

Men med mindre än sex minuter kvar kom 2–2. Noah Welch stänkte in pucken i nät från backplats. Och med bara 49 sekunder kvar sköt Erik Josefsson in en sargretur från Dennis Rasmussens skott. Detta då Lasse Kukkonen satt utvisad för bortalaget.

Målet gav tre mycket viktiga poäng för Växjö, som nu är fortsatt tio poäng före Timrå, som är närmast under kvalseriestrecket,

Rögle är ytterligare fyra poäng efter Timrå och får väldigt svårt att undvika kvalserien då endast nio omgångar återstår.