Första LHC-segern i Timrå på två år

Publicerad 2012-10-13

Ishockeyns förbundskapten Per Mårts hade hoppats på att se Sveriges just nu hetaste och målfarligaste spelare i aktion.

Men Calle Söderberg var kvar hemma i Linköping med ryggont när hans lagkamrater för första gången på två år lyckades vinna i Timrå med 3–1 i elitserien.

Per Mårts fick inte se någon lysande ishockeyunderhållning. Förbundskaptenens analys av hemmalaget, som ännu inte lyckats glädja sin hemmapublik med en tre poängare, var glasklar:

– Det märks att Timråspelarna saknar självförtroende – det gör att de inte förmår göra mål på alla de målchanser som skapades.

– Det var väldigt mycket kamp – och jag tycker att Linköping spelade behärskat och lurades inte med i den ishockey som Timrå ville ha.

Timrå åkte på fjärde raka förlusten och sjunker allt längre ner i tabellen. Lyckas man inte vända den negativa trenden på hemmaplan är risken stor för att det blir kvalspel även denna säsong.

Linköping var hetare

Förlusten sved extra hårt för hemmapubliken efter en match där Timrå skapat minst lika många klara målchanser som Linköping.

– Vi var inte lika heta framför de båda målen som Linköping. Visst hade vi tillräckligt med målchanser för att ta poäng, men vi är för dåliga på att träffa mål och utnyttja chanserna, konstaterade Timråtränaren Tomas Montén.

Linköping vann utan att imponera. Målvakten Christian Engstrand spelade mycket säkert och hade också bra hjälp av sina backar.

Östgötarna var också bättre på att ta tillvara på de målchanser som skapades. Andreas Jämtin gav LHC ledningen i första perioden då han styrde ett backskott från Linus Hultström. Simon Hjalmarsson ökade på till 2–0 endast 23 sekunder in i andra perioden då han bakifrån mål lyckades tråckla in buken bakom Timrås målvakt Daniel Bellissimo.

Säkert försvarsspel

Timrå fick en rejäl möjlighet att komma in i matchen när Linköping drog på sig flera utvisningar i andra perioden. Timrå skapade också ett tryck mot LHC-målet – men misslyckades med att få pucken i mål. Mitt i den hårda Timråpressen fick Linköping en snabb spelvändning som avslutades med en högklassigt handledsskott av Christopher Fish.

Joachim Rohdin reducerade visserligen till 1–3 i slutet av andra perioden. Men LHC försvarade sig säkert i slutperioden.