Svenskkollen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-04

Tränarbytet gav ingen omedelbar effekt för krislaget Ottawa Senators.

I natt kom tredje raka förlusten, och än värre – för andra gången på kort tid förlorade de med 0-1.

NHL

Förra gången var det Columbus rookie-målvakt Steve Mason som stoppade Daniel Alfredsson och hans lagkamrater – i natt var det Los Angeles Kings dito Jonathan Quick.

Quick räddade 29 skott, inklusive tre från Alfredssons klubba, och utsågs inte oväntat till matchens lirare.

– Vi måste göra ett bättre jobb att ta vara på returer och göra mål. Det är vad som saknas, sa Alfredsson till AP.

Jason Spezza tyckte inte att förlusten var nye tränare Cory Cloustons fel,

– Han eldade på oss bra i båset, det var olyckligt att vi inte kunde göra mål, sa Spezza.

2007 års finallag har nu 15 poäng upp till sista slutspelsplatsen i Eastern Conference.

Kristian Huselius hade en mindre rolig afton mot St Louis Blues. Columbus-anfallaren drog på sig sex utvisningsminuter och slutade på minus tre när Blue Jackets föll med 2-4.

Hans anfallskompis Fredrik Modin noterades för en assist, medan Christian Bäckman inte fick spela.

Blues två svenskar – Patrik Berglund och Alexander Steen – gick poänglösa av isen, men de kan glädja sig åt att laget fortsatt går bra. På de senaste 8 matcherna har bottenlaget Blues tagit 12 poäng.

En av dagens lyckligaste NHL-spelare lär vara Florida-backen Bryan McCabe. På besök i sin forna hemmaarena Air Canada Center i Toronto såg han till att avgöra på övertid mot sitt gamla lag.

Panthers vann över Maple Leafs med 4-3.

Anton Strålman var ensam svensk på banan. Trots lite speltid fick han ändå med sig en passningspoäng på Nik Antropovs 3-1 i den andra perioden.

Segern förde anonyma Panthers upp på slutspelsplats i Eastern Conference.

Det går riktigt tungt för Joakim Lindströms Phoenix Coyotes för tillfället. I natt kom fjärde raka förlusten. Nashville Predators – med en sparsamt matchad Patric Hörnqvist i laget – vann med 2-1.

Lindström spelade nästan 20 minuter och sköt två skott på mål.

Minns ni de svarta rubrikerna om Dallas Stars? Det stjärnspäckade Texas-laget fick ingen ordning på någonting i början av säsongen, och låg alltjämt sist i Western Conference efter två månader.

Men i och med nattens seger över Calgary Flames (3-1) tog Stars över sjätteplatsen i tabellen.

Stars mönstrade tre svenskar, som alla gjorde en bra insats. Nicklas Grossman och Joel Lundqvist noterades för fyra tacklingar vardera, medan Loui Eriksson gjorde poäng för tredje matchen i rad. Eriksson assisterade på Brad Richards matchavgörande 3-1 med drygt tre minuter kvar av den tredje perioden.

Segern var Dallas femte raka.

Robert Nilsson fick i natt se sin svit med poäng i tre raka matcher ta slut. Edmonton Oilers föll mot Chicago Blackhawks med 3-1 och den svenske anfallaren fick förutom 14:07 minuters speltid idel nollor i de olika statistiktabellerna.

Michael Nylander var på strålande spelhumör när Washington Capitals slog New Jersey Devils med 5-2. Den svenske veterancentern låg bakom Capitals fyra första mål i matchen. Vid Mike Greens 1-0 stod han framför mål och skymde sikten för Scott Clemmensen. 2-0 kom efter att Nylander vunnit en tekning i offensiv zon. Och Capitals tredje och fjärde mål gjorde ”Nyllet” själv.

Nylander utsågs till matchens bäste spelare.

Nicklas Bäckström gick poänglös av isen för Capitals, vilket även Devils svenske back Johnny Oduya gjorde.

Markus Näslund såg med sin sena kvittering till att Rangers fick med sig en poäng i matchen mot Atlanta Thrashers (1-2). Näslund gjorde sedan även mål i straffläggningen, men Thrashers knep ändå extrapoängen.

Henrik Lundqvist räddade 21 av 22 skott under matchen och utsågs till tredje bäste spelare.

Fredrik Sjöström spelade också för Rangers.

Atlantas svenska backduo Niclas Hävelid och Tobias Enström var inne på isen när Näslund kvitterade och fick således ett minus i plus/minus-statistiken.

Mats Sundin gjorde två poäng (1+1) och tvillingarna Sedin varsin assist när Vancouver Canucks vann över Carolina Hurricanes med 4-3. Segern var Canucks första på åtta matcher.

Alexander Edler och Mattias Öhlund spelade också för Canucks, medan Carolinas back Niclas Wallin fortfarande är skadad.

Noterbart var att Sundin även vann 15 av 19 tekningar under matchen.