Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-17

Gjorde ett mål och en assist

Han fick ett kvitto på sin betydelse när han spelade mest i hela Tampa.

Men Viktor Hedman överglänstes av en annan svensk i natt.

Dallas Loui Eriksson fortsätter imponera, gjorde ett plus ett och utsågs till en av matchens stjärnor när Dallas vann med 4-3.

Loui Eriksson.

Loui Eriksson visar att det finns fog för fortsatt högt skruvade förväntningar.

Förra säsongen gjorde han hela 36 mål i serien och vann den svenska skytteligan, och när NHL-säsongen nu sakta trappas upp visar 24-åringen att det nog inte var en tillfällighet.

Mot Tampa Bay Lightning spelade Loui mest i hela Dallas, stod för ett mål och en assist och utsågs till en av matchens tre stjärnor när laget vann på straffar.

Fick stor förtroende

Viktor Hedman, då?

Den förre Modo-iten fick ett enormt förtroende och spelade över 27 minuter, överlägset mest i hela Tampa och nästan sex minuter mer än backkollegan Kurtis Foster som spelade näst mest.

Hedman stod för ett habilt dagsverke, spelade +/- 0 och återfinns i protokollet efter en tvåminutare för roughing i den andra perioden.

Daniel Larsson spelade halva matchen i målet för Detroit när laget mötte Philadelphia hemma, tog 14 skott och höll nollan och visade att han gärna vill slåss om platsen som andrekeeper och båsöppnare bakom Chris Osgood.

Detroit vann med 3-1.

Viktor Ståhlberg fick en kanondebut i Toronto Maple Leafs blåa tröja.

Svensken kvitterade till 2-2 hemma mot Boston och visade att det finns högt fart under rören och stor potential i kroppen.

Bruins vann till slut med 3-2.